• Dolar
    32.673
  • Euro
    35.132
  • Ç.Altın
    4.036
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
36°
01:24

İkindi'ye Kalan Süre

Hijyenin Konforun Mekanı MKE Havuzu

Tarihi bir geçmişe sahip Kırıkkale MKE havuzları, geçmişte olduğu gibi günümüzde de misyonu devam ediyor.


Bu yaz havuz ücretleri ile başlayan söylentileri yerinde görmek ve yetkililerinden bilgi almak için ziyaret ettik. Sizler adına , sizler için sorular sorduk. Aldığımız cevapları  objektif bir şekilde aktarıyoruz. Havuz ücretlerinin yüksek olduğu yönünde şikayetler var.  

Havuzları işletmeye alabilmek ve hizmet edebilir duruma getirmek için Nisan ayı başında tadilata başlıyoruz. Gerek  havuz zemininde ,  gerekse havuz duvarlarında  kırık, çatlak ve tehlikeli olabilecek fayanslar yenileniyor. Havuz dışında insanların ayak bastıkları yerler aynı şekilde tehlikeli olabilecek, fayans, mermer, parke taşları yenilenerek kullanılabilir hale getiriliyor. Bu süreç uzun ve maliyetli bir süreçtir.

Tadilat işlemleri sonrasında su arıtılarak çeşitli kimyasallarla havuz kullanılabilir duruma getiriliyor.  Her sabah ve akşam havuz suyu numunesi alınarak gerekli analizler yaptırılmaktadır. Ayda en az 2 kez olmak üzere Çevre ve Halk sağlığı laboratuarları su numunesi alarak analiz yapar sonuçları resmi olarak tarafımıza bildirirler. Bir aksaklık varsa giderilmesi gerektiği belirtilir. Bizlerde bu doğrultuda gereğini yaparız.

Havuzumuz sağlık Bakanlığı Havuz Yönergesi doğrultusun yapılanır. Buna göre

Mesul Müdür

Su Operatörü

Can Kurtaran

Sağlıkçı olmak  zorundadır. Ayrıca 70 personel ile hizmet vermekteyiz.

Bakım onarım ve tadilat işlemlerinin, personel ücretleri , kimyasalların ve hijyen ürünlerinin pahalılığı bizim ücretlerimizi etkileyen unsurlardır. Elde edilen gelir, maliyetlerimizi zar zor karşılıyor…

Halkımıza yeme-içme hizmeti   restoran ve fastfood  olmak üzere iki ayrı bölümde uygun fiyat ve koşullarda sunulmaktadır.

Son olarak yetkililer, “ Sosyal tesislerimizi geliştirmek, kaliteli hizmet vermek ve yaşatmak birinci önceliğimizdir “ şeklinde ifade ettiler.

MKE havuzları özellikle kadınların faydalandığı ve sosyalleştiği yerler olduğundan var olmalı ve yaşatılmalıdır. Kadının olduğu yere medeniyet gelir.

İlginizi Çekebilir

Hacılar’da muhteşem festival

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de tatil zili çalıyor

İlginizi Çekebilir

VALİ AHALIDA VATANDAŞLARLA EKMEĞİNİ PAYLAŞTI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

95678

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#