• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
26°
04:8

Öğleye kalan Süre

Öğrencilere "SiberAy" semineri

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan SiberAy projesi kapsamında, toplumun internet ve teknolojiyi amacına uygun şekilde kullanmasını teşvik etmek için eğitim seminerleri Kırıkkale'de devam ediyor.


Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından siber suçların önlenmesine yönelik olarak düzenlenen eğitim ve bilgilendirme faaliyetleriyle, öğrencilerin dijital güvenlik konusunda bilinçlenmesi ve siber suçlara karşı daha bilinçli bir şekilde hareket etmeleri amaçlanıyor. Bu tür faaliyetlerle, toplumun dijital alanda güvenliği sağlanarak siber suçların önüne geçilmesi hedefleniyor.

SANAL ORTAMDAKİ TEHDİT HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

İlköğretim okullarında eğitim gören öğrencilere güvenli ve bilinçli internet kullanımı, siber zorbalık, teknoloji bağımlılığı ve internet ortamında bilgi kirliliği ve dezenformasyon gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Polis ekipleri tarafından verilen eğitimlerde özellikle çocuk ve gençlerin sanal ortamdaki tehlikelerden korunması hedefleniyor.

Ayrıca, öğrencilere SiberAy projesiyle ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı ve okullara proje ile ilgili afişler asıldı. Bu tür bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarıyla, gençlerin dijital dünyada karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilinçlenmeleri ve güvenli bir şekilde interneti kullanmaları sağlanmaya çalışılıyor. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü semineri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

 

İlginizi Çekebilir

BUZDA AYAĞINI KIRDI

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de köprülü kavşak projesi trafiği rahatlatacak

İlginizi Çekebilir

Belediyelerin meclis üyeleri sayısı netleşti!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

30255

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#