• Dolar
    32.340
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.390
KIRIKKALE
17°
05:25

İmsak'a Kalan Süre

Motorine indirim geldi

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki değişimler sonrası motorinin litresine gece yarısından itibaren 1,17 lira indirim geldi. Bu indirim, pompa fiyatlarına da yansıdı.


Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki değişimler, akaryakıt fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Vatandaşlar, benzin ve motorin fiyatlarında yaşanabilecek değişiklikleri yakından takip ediyor.

Motorinin litresine gece yarısından itibaren 1,17 lira indirim geldi. Bu indirim, pompa fiyatlarına da yansıdı. Güncel fiyatlara göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 41 liradan satılıyor.

Motorine gelen indirime karşın, benzin fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadı. Benzinin litresi ortalama 43 lira 62 kuruştan satılıyor.

 AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, çeşitli unsurlara göre hesaplanıyor. Bu unsurlar şunlardır:

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı: Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru baz alınarak, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirleniyor. ÖTV: Benzin ve motorine uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), fiyatların önemli bir bileşenini oluşturuyor.

EPDK Payı: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen pay da fiyatlara etki ediyor. KDV: KDV, tüm ürünlerde olduğu gibi akaryakıt fiyatlarında da hesaplanıyor

İlginizi Çekebilir

KIRIKKALE ABİSİ ÜMİT SULUHAN YETİM ÖKSÜZ İHTİYAÇ AİLERE YARDIMLARINA DEVAM EDİYOR

İlginizi Çekebilir

5. kez dünya şampiyonu olan Milli Güreşçi Rıza Kayaalp’e ödül

İlginizi Çekebilir

Aybimaş ve Sinerji’den 600 bin TL prim

Haber Yorumları

Yorum Yaz

25249

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#