• Dolar
    32.266
  • Euro
    35.015
  • Ç.Altın
    4.062
  • Altın
    2.480
KIRIKKALE
27°
01:21

İkindi'ye Kalan Süre

YABAN HAYVANLAR KAYIT ALTINA ALINIYOR

Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, yaban hayatının korunması ve geliştirilmesi kapsamında yaban hayatının takibi için dağ ve ormanlık alanlara fotokapanlar yerleştirildi.


Kırıkkale'de kurulan fotokapanlar, karaca, vaşak, kurt, tilki, domuz, tavşan gibi canlı türlerini doğal ortamlarında görüntüledi. Bu görüntüler, yaban hayatının Kırıkkale'de de canlı ve çeşitli olduğunu gösteriyor.

DOĞADA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğü görevlilerince, yaban hayatının doğal yaşamı, popülasyon takibi ve korunması amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Fotokapanlar, yaban hayvanlarının doğal ortamlarında görüntülenmesini ve davranışlarının gözlemlenmesini sağlıyor. Bu sayede, yaban hayvanlarının popülasyonlarının durumu, yaşam alanları ve tehditleri hakkında bilgi ediniliyor.

VAŞAK DA KAMERALARA YAKALANDI

Doğada çok nadir görülen vaşağın ve diğer yaban hayvanlarının yiyecek arayışını kaydeden fotokapanlar, bölgede kaçak avcılığa karşı da kullanılıyor.

“YABAN HAYVANLARININ KORUNMASI İÇİN ÖNEMLİ”

Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Özcan, fotokapanların yaban hayatının korunması için önemli bir araç olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Fotokapanlar sayesinde, yaban hayvanlarını doğal ortamlarında gözlemleyebiliyor ve onların yaşam alanlarını daha iyi anlayabiliyoruz. Bu sayede, yaban hayatını korumak için daha etkili çalışmalar yapabiliyoruz." Özcan, yaban hayatının korunması için herkesin duyarlı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

Ufka Yolculuk bilgilendirme toplantısı yapıldı

İlginizi Çekebilir

Vali Makas: İş insanları ile iftar programında buluştu

İlginizi Çekebilir

Kutluca, “Dışarıdaki itibarımızı ekonomi ve sosyal rakamlar belirler”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

21489

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#