• Dolar
    32.340
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.390
KIRIKKALE
19°
04:24

Öğleye kalan Süre

Vatandaşın tercihi küçükbaş

Kurbanlık hayvanların fiyatlarında yaşanan artış sonrası, küçükbaş kurbanlıkların fiyatı ortalama 7 bin lira olurken, büyükbaş kurbanlıklarda ise fiyat 84 bin TL’nin üzerine çıktı. Hal böyle olunca, 2023 yılı Kurban Bayramı’nda vatandaşların tercihi küçük


KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ÜRETİCİLERİNİ SEVİNDİRDİ
Kurban Bayramı’nın gelmesi ile birlikte, ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kurbanlıklarını aldı. Ancak kurbanlık fiyatlarında yaşanan hareketlilik, vatandaşları küçükbaş kurbanlıklara yönlendirdi. Vatandaşların küçükbaş hayvana yönelmesi küçükbaş hayvan üreticilerini sevindirirken, büyükbaş hayvan satışlarının azalması ise büyükbaş hayvan üreticilerini zora soktu.

BÜYÜKBAŞ HAYVAN ÜRETİCİLERİ ZORA GİRDİ
Vatandaşların küçükbaş kurbanlıklara yönelmesi sonrası zora giren büyükbaş hayvan üreticileri, “Büyükbaş kurbanlık fiyatlarında yaşanan artış, halkımızı küçükbaşa yöneltti. Hal böyle olunca aylardır beslediğimiz ve masraf ettiğimiz hayvanlarımız elimizde kaldı. Geçtiğimiz yıllarda büyükbaşa ilginin yüksek olması bizler için iyi oluyordu. Ancak bu bayramda öyle olmadı.” açıklamasında bulundular.

FİYATLAR BİRAZ GEÇEN SENEYİ ARATIYOR 
Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik, kurbanlık canlı kilogram fiyatlarıyla ilgli bilgi verdi. Erkek dana fiyatı kilogram 150 TL, düve (damızlık değeri olmayan) 140 TL, inek (damızlık değeri olmayan) 130 TL. Erkek koyun (yerli ırk) 130 TL, dişi koyun (damızlık değeri olmayan) 110 TL, erkek keçi (yerli ırk) 130 TL, dişi keçi (damızlık değeri olmayan) 110 TL. Bu fiyatlar firesiz olarak karar alınmıştır.  “Fiyatlar biraz geçen seneyi aratıyor. Yem ve besicilik maliyetlerinden dolayı fiyatlar arttı” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TSO’dan kaydınız silinebilir duyurusu

İlginizi Çekebilir

GEZEN ADAM ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

İlginizi Çekebilir

Ulusoy’a hayırlı olsun ziyareti yaptılar

Haber Yorumları

Yorum Yaz

25667

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#