• Dolar
    32.545
  • Euro
    34.805
  • Ç.Altın
    3.976
  • Altın
    2.407
KIRIKKALE
22°
02:35

Akşam'a Kalan Süre

Türk Metal ve MESS masada kaldı

Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayicileri Sendikası arasında gerçekleştirilen Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, yüz binlerce işçi ve ailelerini ilgilendiren önemli bir gelişme olarak devam ediyor.Ancak taraflar arasında henüz bir anlaşma sağlanamadı.


Türk Metal Sendikası ile MESS arasında gerçekleşen Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, yüz binlerce işçi ve ailenin ilgi ve beklentisiyle sürüyor. Ancak, taraflar arasında henüz bir anlaşma sağlanamadı.

Son oturumda işveren temsilcisi MESS, saat ücretlerine 1. altı ay için %60'a, sosyal haklara ise %85'e kadar zam teklifini yükselttiğini açıkladı. Ancak diğer tekliflerin masada kalması nedeniyle Türk Metal Sendikası, işverenin kazanılmış hakları geriye götürmek isteyen taleplerini kabul etmeyerek teklifi reddetti. Görüşmelerin geleceği belirsizliğini korurken, işçi-işveren ilişkilerindeki bu çıkmaz durumu, sektör genelinde önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

 

 

TÜRK METAL SENDİKASI GENEL MERKEZİ TARAFINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Türk Metal Sendikası ve MESS (Metal Sanayicileri Sendikası) arasında devam eden Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde yeni bir gelişme yaşandı. MESS'in merkez ofisinde gerçekleşen son görüşmelerde taraflar arasında bir anlaşma sağlanamadı. Türk Metal Sendikası Genel Merkezi, gerçekleşen görüşmelerle ilgili bir açıklama yaptı.

Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre: “Bildiğiniz üzere işveren sendikası MESS, uyuşmazlık tutanağı öncesi yürütülen müzakere sürecinde ilk teklif olarak; 1 Eylül 2023'ten geçerli olmak üzere saat ücretlerine 1. altı ay için %35 zam teklif etmiş, yine 1 Eylül 2023'ten geçerli olmak üzere sosyal haklara ilk yıl için %65 zam teklifinde bulunmuştu. Arabulucu toplantısı sonrası gerçekleşen ilk toplantıda ise; 1 Eylül 2023'ten geçerli olarak; ücretler için zam teklifini 1. altı ay için %50'ye, sosyal haklar için yıllık zam teklifini ise %80'e çıkardığını tarafımıza iletmişti” dedi.

 

MESS'TEN ZAM TEKLİFİ

Türk Metal yaptığı açıklamanın devamında: “MESS tarafından yapılan davet üzerine bugün MESS Merkez Ofisinde gerçekleşen toplantıda İşveren tarafı; 1 Eylül 2023'ten geçerli olmak üzere saat ücretlerine 1. altı ay için en son yaptığı %50 zam teklifini %60'a, sosyal haklara ise 1 Eylül 2023'ten geçerli olmak üzere ilk yıl için en son yaptığı %80'lik zam teklifini %85 çıkardığını belirtmiştir. Sonraki altı aylar için ücretlere ilgili altı ayın enflasyonu oranında, sosyal haklara ise yıllık enflasyon oranında artış teklifini yinelemiştir. Ayrıca MESS, sözleşmenin 3 yıllık olması, tamamlayıcı sağlık sigortası uygulamasının tamamen kaldırılması, ikramiyelerin işe gelinemeyen günler için kesilmesi başta olmak üzere, kazanılmış haklarımızı geriye götürecek tekliflerinin hepsini masada tutmaya devam etmiştir. Heyetimiz gerek kazanılmış haklarımızı geriye götürmek isteyen işveren taleplerinin devam etmesini kabul etmeyerek, gerekse yapılan zam tekliflerinin yetersiz olduğunu ifade ederek, yapılan teklifi kabul etmemiş ve görüşmeyi sonlandırmıştır” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

Bahçelievlerde Şaşmaz farkı

İlginizi Çekebilir

2 KEZ İHALESİ İPTAL EDİLEN OTO YOLA MÜJDE GELDİ

İlginizi Çekebilir

AK PARTİ SARIAYDIN’I MERKEZ İLÇE’YE ATADI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

97395

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#