• Dolar
    32.215
  • Euro
    34.667
  • Ç.Altın
    3.965
  • Altın
    2.392
KIRIKKALE
27°
03:40

İkindi'ye Kalan Süre

SUCUKLAR YAYLA KASABINDA YAPILIR

Kurban etleri sucuk oldu


Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde kasaplarda yoğunluk yaşanıyor. Kırıkkaleliler kurbanlık etlerini sucuk yaptırmak için kasaplarda kuyruğa girdi. Gürler Mahallesinde Kasaplık yapan İbrahim Akyön, Yayla Kasabında bayram boyunca 1 ton sucuk yaptıklarını belirtti. Akyön, “Kurban Bayramı'nda Kayseri'de vatandaşlarımız çoğunlukla sucuk doldurur. Her eve 15 kilo sucuk girer. Bizde bayram boyunca 2 ton civarı sucuk dolduruyoruz. Bayram boyunca aşırı sucuk talebi oluyor. Bayramda yaptığımız sucuk geleneksel olarak yapılan sucuktur. Lezzeti de oradan geliyor. Bizde 45 TL'ye dolum yapıyoruz. Sucuğun normal fiyatı 45 TL” dedi.

Orhan Ceylan isimli vatandaş ise kurban telaşı bittikten sonra kurban etleri ile sucuk yaptıklarını kaydederek, “Kırıkkale’ye özgü bir yaşam tarzıdır ve olmazsa olmazdır. Kurban etlerimizi güvendiğimiz kişilere teslim ediyoruz. Onlarda gerekli harçlarını katarak sucuğu yapıyorlar” diye konuştu. 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli kadın girişimci Eroğlu; Kırıkkale’ye lokma ikram etti

İlginizi Çekebilir

ERDOĞAN AÇIK VE NET KONUŞTU

İlginizi Çekebilir

Misiad’dan Vali Makas’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

47817

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#