• Dolar
    32.340
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.390
KIRIKKALE
17°

Şehitlerin isimleri Kırıkkale’de yaşatılacak

Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yıldönümü nedeniyle Kırıkkale’de vatan toprağına düşen 272 şehit anısında fidan dikimi gerçekleştirildi.


Manevi duyguların yaşandığı etkinlikte her fidana bir şehidin ismi verildi.

ONURLU VE GURURLUYUZ

Vatan uğruna canlarını veren kahramanlar için Kırıkkale’de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 100. Kuruluş yıldönümü nedeniyle fidan dikim etkinliği düzenlendi. Kırıkkale Valiliği, Orman İşletme Müdürlüğü ve Vatan İçin Can Verenler Derneği tarafından gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde duygusal anlar yaşanırken, diğer bir taraftan ise şehit aileleri çocuklarıyla duydukları gururu bir kez daha dile getirdi.

272 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Kırıkkale’de bugüne kadar şehit olan 272 vatan evladını temsilen fidanlar toprakla buluşturuldu. Her bir fidana şehitlerin isimleri verildi. Etiler Mahallesi bademlik mevkiinde oluşturulan fidan dikim etkinliği, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların edilmesiyle başladı. Günün anısına konuşma yapan Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, Kırıkkale’nin vatan için en çok şehit veren iller arasında yer aldığını dile getirdi.

MÜBAREK ANADOLU TOPRAKLARI

Fidan dikim töreninde konuşan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, "Bugün bizi bir araya toplayan yine aynı şekilde bütün ülkeyi bir araya toplayan şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri bu aziz toprakları, İslam’ın son kalesi dediğimiz mübarek Anadolu toprakları" dedi.

Aynı ruhla, aynı düşünceyle bir araya geldiklerini ifade eden Makas, "Şehitlerimiz bu vatan için canlarını verdiler. Gazilerimiz aynı şekilde vücutlarının bir parçasını bu vatan için bıraktılar. Allah onlardan razı olsun” dedi.

ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN

Makas, “Allah bu memleketi üstesinden gelemeyeceğimiz sınavlarla imtihan etmesin. Biz bütün şehitlerimize minnetle şükran duyuyoruz. Onlar manevi olarak ellerini inşallah bu ülkeniz üzerinden bu topraklar üzerinden çekmezler. Bizler manevi olarak onların duaları ile ayakta duruyoruz. Güvenlik güçlerimizin Allah ayaklarına taş değdirmesin. Sizlere de şehit ailelerimiz olarak bir kez daha şükranlarımızı iletiyoruz. Gazilerimize de sağlıklı mutlu bir hayat diliyoruz. İnşallah diktiğimiz bugün fidanlar her baktığımızda şehitlerin hatırasını yaşatma adına bizlere önemli bir dayanak noktası olur" ifadesinde bulundu. Programa Vali Mehmet Makas’ın yanı sıra Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı Bkm.Alb. Murat Köylü, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Barış Cücen, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı, şehitlerimizin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de cuma namazına hazırlanırken, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

İlginizi Çekebilir

Başkan Saygılı'dan gençlere tavsiyeler

İlginizi Çekebilir

3 VATANDAŞIMIZ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU

Haber Yorumları

Yorum Yaz

26054

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#