• Dolar
    32.501
  • Euro
    34.931
  • Ç.Altın
    3.976
  • Altın
    2.419
KIRIKKALE
22°
04:19

İmsak'a Kalan Süre

Plakalarda karekod dönemi başladı

Türkiye genelinde sahte plakaların önüne geçmek amacıyla başlatılan yeni düzenleme kapsamında, 1 Ocak 2024 itibariyle plakalarda karekod dönemi başladı.


Türkiye'de plakalardaki güvenliği artırmak ve sahte plaka kullanımını önlemek amacıyla hayata geçirilen karekod uygulaması, sadece aracın kimliğini değil, aynı zamanda plakanın üretim sürecine dair detayları da elektronik ortamda kayıt altına almaya başlıyor. 1 Ocak 2024 itibariyle başlayan bu yeni uygulama ile plakaların seri numarası, üretildiği yer ve zaman gibi bilgiler, güvenlik amacıyla elektronik bir veri tabanında saklanacak.

1 OCAK 2024 TARİHİNDEN İTİBAREN BASIMI YAPILAN PLAKALARDA BAŞLANDI

Bu çerçevede, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na bağlı plaka basımı gerçekleştiren odalar tarafından 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren basımı yapılan tüm tescil plakalarında 15×15 mm ebadında kare kod ve 12 haneli seri numarası bulunacak.

KARE KOD VE 12 HANELİ SERİ NUMARASI BULUNAN PLAKALARDA KULLANILIYOR

Hali hazırda araçlarda kullanılan tescil plakalarının değiştirilmesi zorunlu olmamakla birlikte, 1 Ocak 2024 tarihinden sonra ilk defa yapılan tescil işlemlerinde ve plaka değişikliğini gerektiren her işlem neticesinde üzerinde kare kod ve 12 haneli seri numarası bulunan plakaların kullanılması sağlanacak.

İlginizi Çekebilir

MECLİSTE KIRIKKALE VE ATATÜRK VURGUSU GÜNDEM OLDU

İlginizi Çekebilir

Seçim takvimi belli oldu

İlginizi Çekebilir

AKŞENER’E TAM DESTEK

Haber Yorumları

Yorum Yaz

90734

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#