• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
26°
02:30

Öğleye kalan Süre

Kırıkkalelilerden Alper Gezeravcı'ya yoğun ilgi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Kırıkkale de öğrencilerle buluştu.


Kırıkkale üniversitesi Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezinde öğrencilerle buluşan Alper Gezeravcı'ya ilgi yoğun oldu. Öğrenciler salonu tıklım tıklım doldurdu.

21. YÜZYILIM DÖNÜM NOKTASI TEKNOLOJİ ÜRETMEK

Programda il olarak söz alan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Arslan Türk milletinin 19 Ocak 2024’te uzay misyonu projesi ile büyük bir bayram yaşadığını dile getirdi. “Gençler milletlerin tarihinde önemli dönüm noktaları vardı. 21 . yüzyılda dönüm noktası teknolojik ürün üretmekten geçmektedir” diyen rektör Arslan, “Bunu yapmazsanız her daim başkalarının kurallarıyla yaşayan bir devlet olarak kalırsınız. Ama çok şükür Türkiye şuan tüm dünyada söz sahibi. Bölgede ve dünyada önemli bir konumda. Geçmişimizi, milletimizin yaptıklarını bilmemiz gerekiyor. Bu milletin evlatları bazı dönemlerde önüne engel konulmuş evlatlardı. Bir zamanlar mühimmat üreten Şakir Zümre’nin fabrikası soba fabrikasına çevrildi ta ki Cumhurbaşkanımız bize teknoloji üretin sizin önünüzde engel yok diyene kadar. Dolayısıyla karada, denizde, havada ve uzayda Türk gençleri görev almaya hazır. Gençlerimiz her daim milletimizin emrinde teknolojide görev almaya hazır. Geleceğin Türkiye’sini devam ettirecek olanlar işte buradaki gençlerdir” dedi

TÜRKİYE’DE 4 ADET OLAN MERKEZLERDEN BİRİSİ KIRIKKALE’DE

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 10 yıldır Kırıkkale belediye başkanı olarak görev yaptığını ilk defa üniversitede yapılan bir programa bu kadar yoğun ilgi olduğunu kaydetti. “Bunu rahatlıkla söylüyorum bu tabloyu görmek bizi fevkalade memnun ediyor” diyen Başkan Sygılı, “Bu milletin her bir adımını takip eden gençlerin olması bizleri çok gururlandırdı. Bizim getirdiğimiz noktanın daha ilerisine götürmek gençlerimizin görevi. Kırıkkale’de gençlerimizin hizmetinde 4 tane gençlik merkezimiz var. Türkiye’de dört tane olan bilim merkezlerinden birisi de Kırıkkale'de. Sizlerin başarılı olabilmesi için bütün gayretlerimizle sizin yanındayız ve sizi destekliyoruz. Bayramda sonra sürpriz bir konserimiz olacak. Hepimizi oraya davet ediyorum.

Milli TEKNOLOJİ TEKRAR AYAĞI KALKTI

Daha sonra söz alan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Eseri en iyi anlatan mühendisidir. Bu eserin mühendisi Sayın Bakanımız şeref verdiler. Burada gurur kaynağımız var. Alper komutanımız var. Türk Beklenendir. Türk özlenendir. Biraz önce rektör hocam belirttiler ki herkesin kalbi Türkiye, Türkiye, Türkiye'de diye atıyor. Sadece bu son topraklarda değil, tüm gönül Coğrafyamıza, tüm ümmet coğrafyasında, tüm mazlum coğrafyada emin olunan uzay yolculuğunu izleyenlerin kalbi Türkiye, Türkiye, Türkiye diyor. Niye? Tekrar gelsinler dünyaya nizam versinler diye. Niye Tekrar gelsinler dünyaya adalet ve hoşgörüyü yaysınlar diye. Son yirmi yılda sayın cumhurbaşkanımızın riyasetinde uyuyan dev tekrar uyanmıştır. Diriliş başlamıştır. Uzaya ve ötesine de bu millet gidecektir. Bütün engel bütün öğretilmiş çaresizliklere rağmen kabuğunu kırmıştır. Ben yüce milletimiz adına son kalemin hadimleri adına tüm ümmet coğrafyası adına soydaş coğrafya adına bu gururu bize yaşattıkları için milli ve teknolojiyi tekrar ayağa kaldırdıkları için başta Sayın Cumhurbaşkanına Sayın Bakanıma ve kıymetli ekibine ve uzaya ilk Türk imzası kadar Alper komutanımıza şükranlarımı arz ediyorum.”

İlginizi Çekebilir

ZABITA'DAN ŞOK BASKIN

İlginizi Çekebilir

Başkan Türkyılmaz: "Başkanlık koltuktan ibaret değildir"

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'yi kahreden ölüm! 27 yaşındaki doktor vefat etti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

51511

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#