• Dolar
    34.103
  • Euro
    38.146
  • Ç.Altın
    4.779
  • Altın
    2.874
KIRIKKALE
24°
06:19

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale'de kimlik verileri çalındı

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ülke genelinde 85 milyon vatandaşın T.C. kimlik numarası, adres ve cep telefonu numarasının çalındığını doğruladı.


Türkiye’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ülke genelinde 85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalındığını açıkladı. Çalınan bilgiler arasında vatandaşların T.C. kimlik numarası, adresi ve cep telefonu numarası gibi kişisel veriler bulunuyor.

PANDEMİ DÖNEMİNDEKİ SAĞLIK SİSTEMİNDEN KAYNAKLI!

Bakan Uraloğlu, bu büyük veri sızıntısının pandemi dönemindeki sağlık sisteminden kaynaklandığını belirtti. Açıklamasında, “Bu pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Onun haricinde yok. İnsanların güncel verilerinin çalındığıyla ilgili bir veri yok. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi.” ifadelerini kullandı.

DETAYLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 Olayın ardından yetkililer, çalınan bilgilerin nasıl ve ne şekilde ele geçirildiğine dair detaylı bir soruşturma başlatıldı. Ayrıca, vatandaşların kişisel bilgilerinin kötüye kullanımını önlemek amacıyla gerekli güvenlik önlemlerinin artırılacağı bildirildi.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de Bu Market Hamsi ve İstavriti 30 Liraya Satıyor!

İlginizi Çekebilir

Emekliye sus ikramiyesi

İlginizi Çekebilir

Kadınlardan önemli karar! O proje Kırıkkale’de hayata geçiyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

46640

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#