• Dolar
    32.223
  • Euro
    34.933
  • Ç.Altın
    4.041
  • Altın
    2.444
KIRIKKALE
16°
01:52

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale'de kart ve nakit ödeme yerini IBAN'a bıraktı

Bankaların komisyon oranlarını arttırması alışveriş sektöründe IBAN kullanımı yaygınlaştırdı.. Esnaf, yüksek komisyonlar ve uzun geri ödeme süreleri nedeniyle kredi kartını tercih etmiyor.


Kırıkkale de Kuaförlük yapan Oskar Erkek  Kuaförü işletmecisi Nuri Yalabık Bankaların POS cihazında komisyonu artırması ve ödeme süreleri 45 günü aşması esnafı POS cihazına yönlendirdi.Kırıkkale'de birçok esnaf artık pos cihazı yerine müşterilerden IBAN'a para göndermesini istiyor. Özellikle berberler ödemelerini kartla ödeme yerine direkt IBAN'a para göndermeyi tercih ediyor. Alışverişte IBAN kullanımı yaygınlaşıyor. Esnaf, yüksek komisyonlar ve uzun geri ödeme süreleri nedeniyle kredi kartını tercih etmiyor.Pek çok esnaf işyerine IBAN'ların olduğu karekodlu tabela koymaya başladı.

KART VE NAKİT ÖDEME TERCİH EDİLMİYOR

Müşteri, karekodu okuttuğunda IBAN numarası anında telefona yükleniyor. Ödeme birkaç saniye içerisinde gerçekleşiyor.Ancak POS yerine IBAN kullanılması vergi kaybına neden olabilir.İşletmelerin bu şekilde ödeme alması yasal mı sorusunu akla getiriyor. İnsanlar IBAN'a para gönderirken tereddütte kalıyor.IBAN hesaplarına giden paralar maliye yoluyla takip ediliyor. Nakitte yapılan vergi kaçakçılığı IBAN'da yapılamıyor. Uzmanların vatandaşlara uyarısı para gönderirken açıklama kısmına ne için olduğunun mutlaka yazılması yönünde.

İlginizi Çekebilir

Vali Makas, Şehit Ahmet Duman'ın annesi Hatice Duman'ın cenazesine katıldı

İlginizi Çekebilir

İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması sonuçlandı

İlginizi Çekebilir

SÜLEYMAN OĞLU LAR YETİŞECEK

Haber Yorumları

Yorum Yaz

99467

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#