Sulakyurt'ta 10 yıl önce belediye başkanlığı görevine başlayan İsmail Bildik, ilçede önemli çalışmalar gerçekleştirdi.
İlçede vatandaşın nefes alabileceği bir alana ihtiyacı olduğu olduğunu belirten Bildik, "26 dönümlük eskiden park olan ama kullanılamaz hale gelen bir alan vardı, ben belediye başkanı olunca oranın etrafını komple çevirdim. Burası bir kompleks oldu ve tören alanından başladık. İlçemizde böyle bir alanda yoktu, Kırıkkale'de böyle bir tören alanı yoktur. Yine mesire alanı yaptık, içerisinde her türlü ihtiyacı karşılayacak tesis yaptık. Spor alanımız yoktu, spor kompleksi yaptık. 26 dönümlük alan içerisinde her türlü faaliyet yapacak yer var, yazın alan içerisinde canlı müzik yapacağız, orası bizim ilçemizin nefes aldığı bir alan oldu.
İddia ediyorum diğer ilçelerde böyle bir alan yok. İlçe merkezimizde altyapı ve kanalizasyondan sonra ciddi anlamda üstyapı bozuldu. 154 bin metrekare alan bozuldu, 120 bin metrekare üst yapı tamamlandı. 30 bin metrekare bozuk alan var, bunun için ilçe halkından özür diliyorum. Şimdiye kadar kendi imkanlarımızla 70 milyonluk yol yaptık, ama belediyemizin de kaynak ve imkanları belli. Ben bir an önce her şeyi bitirmek isterim ama imkanlar belli. İnşallah üçüncü dönemde kalan 30 bin metrekarelik alanı da yapacağız. Cadde ve sokak alanları üzerinde kamelyalar yaptık, bu konuda çığır açtık. Mahallelerde vatandaşların komşuluk ilişkileri de gelişti. Kendi üretimimiz olan 120 üzerinde kamelyamız var" ifadelerini kullandı.
İlçede en büyük problemlerin başında gelen su sorununu çözüme kavuşturduklarını aktaran Başkan İsmail Bildik: "300 ton ve 600 ton olmak üzere iki su deposu var. Depolarımıza modern sim kartlı su seviyesi ölçen sistem kurduk. 10 yılda Sulakyurt'ta 10 saat su kesintisi olmadı. Kanalizasyon yaptığımız zaman bir 6 ay problem yaşandı, şimdi de 3. dönemde Sulakyurt'a 1500 tonluk bir su deposu yapmayı hayal ediyorum. Ben belediye başkanı olduğumda ilçemizde imar yoktu, vatandaşa başkan müsaade ederse imar veriliyordu. İmarının ne olduğu belli değildi. Önce bir imar revizyonu yaptık, arkasında ilçemizin jeolojik konumunu çıkarttık.
Hangi parsel kaç kata uygun ise incelemeyi yaptık. Vatandaş geldiğinde jeoloji haritasında kaç kat varsa ona göre imar izni veriyoruz. Bu konuda bana küsenler oldu. İlçemizin bazı alanları riskli, su çıkıyor. Ben vatandaş bir kaç kat fazla yapsın diye bu vebal altına girmiyorum. Riskli alanları onaylamıyorum. İlçede benim geldiğim dönemde toplu konut, ticari, hayvansal alan yoktu. Ben ilk önce İller Bankası aracılığıyla bütün ilçenin imar planını istedim. Bazı yerleri imara açtım. İsteyen getirip fabrikasını da kurabilir. 2 bin dönümlük ticari alanımız var. Aynı şekilde toplu konut ve 2 bin dönüme kadar hayvancılık alanı ortaya çıkardık. İmar planımızdaki bu düzen sayesinde yapılaşmada düzgün bir hale geldi. Sulakyurt Belediyesi olarak birçok yere arsa verdik. TOKİ'ye 10 dönüm ücretsiz yer verdik. 40 dönümlük bir alanı yapı için resmi kurumlara tahsis ettik. TOKİ'den ev alan vatandaş 200 bin TL daha avantajlı alacak. Biz TOKİ'ye yeri satmadık, TOKİ'den böyle bir istekte bulunduk. 72 konut yapılıyor. İnşallah bu sene bitecek. Yağmur suyu kanalları yaptık. Şu anda aydınlatmaları yeniledik" dedi.
Yiğit Hamza için zaman daralıyor!
Kaçak göçmenlere geçit yok!
Çiçekler, Yiğit Hamza’ya umut olacak
bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
#
#
#
#