• Dolar
    32.259
  • Euro
    34.777
  • Ç.Altın
    3.967
  • Altın
    2.436
KIRIKKALE
27°
05:38

Öğleye kalan Süre

Bahşılı adayından iddialı projeler

AK Parti Bahşılı Belediye Başkan Adayı Haydar Gülçimen, basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim projelerini anlattı.


Gülçimen: “İzmir'de rafineri var onların PETKİM’İ var, ilçemizde de rafineri var ama PETKİM yok. Bahşılı bölgesine kurulacak PETKİM ile üretim ve istihdamı artıracağız” dedi.

Mahalli idareler seçimleri 31 Mart'ta gerçekleşecek. Parti adayları sahada çalışmalarına devam ediyor. AK Parti Bahşılı Belediye Başkan adayı Haydar Gülçimen, basın mensupları ile kahvaltıda buluşarak, Bahşılı için yapacağı projeleri açıkladı. İlçe için en büyük sorunun işsizlik olduğunu belirten Gülçimen, " İç Anadolu Bölgesi’ne gelmek isteyen çok fazla yatırımcımız var. Biz de gideceğiz, onlarla görüşüp gece gündüz ne yapabilirsek, bunun üzerinde çalışacağız. Bahşılı’da yapmak istediğimiz güzel projeler var. Yüksek bir oyla seçilip genel merkezimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, genel başkan vekillerimizin dikkatini çekip istediğimiz bütçeleri alabilmek ilk amacımız. Bahşılı'mıza kazandırmak istediğim bir proje var. Belediye bütçesiyle onu yapamayız ancak devletin de Koç Holding'in desteğiyle yapabiliriz. Rafinerimiz var. İzmir'de de de rafineri var. Orada PETKİM sanayi var, burada yok. Burada organize sanayi yapmayı düşünüyoruz. Petrolden üretilen birçok ürün var. Pimapeninden kauçuğundan daha birçok ürün üretimi yapılabiliyor. Farklı bir iş sahası oluşacak orada. Yine aynı şekilde tekstil firmaları var. Bölgemize gelmek isteyen yatırımcılara bir alan açmak istiyoruz.. Ama şunu da yapmak istemiyoruz: İlçeyi obezite yapmayalım. Hep aynı firmalar olmasın. İlçeye hep aynı sektörü getirirsek olası bir uluslararası ekonomik krizde oraların işletilemez hale geldiğini bir süre durduğunu farz edelim. Bir anda ilçenin içerisinde işsiz sayısı artacak. Biz onun için turizm statüsüne sokmak istiyoruz ilçemizi. PETKİM'le alakalı görüştüğümüz firmalardan üç dört ay önce Akdeniz'den Mersin'in Akdeniz ilçesinden plastik boruyla alakalı bir girişim oldu, devamını da getireceğiz. PETKİM’i ilçemizde kurmak büyük bir istihdam oluşturacak" şeklinde konuştu.

BAHŞILI'DA REZERV KONUT ALANI YOK

İstihdam dışı projelerde de bahseden Gülçimen: "Bunun arkasından rezerv konut alanımız yok, tıkandı, rezerv konut alanını çıkarmamız lazım. İlçenin trafik düzenini bir kent konseyiyle, bir şehir planlamacıyla beraber düzenlememiz lazım. Oradan da bir farklı sektöre iş kapısı olacak. Çünkü bizim ilçemizde inşaat sektöründe de çok başarılı insanlar var. Onun arkasında sosyal projeler. İlçenin tüm kurumlarının ihtiyaçlarını ilçenin tüm kurumlarının paydaşlarının sorunlarını, idarecilerin sorunlarını görelim, bilelim. Onların eksiklerini, personel ve teçhizat ne eksikleri varsa onlara yardımcı olalım diyoruz. Kurumsal manada organize olmuş, çözüm odaklı bir mülki idare ve belediye idaresi olsun istiyoruz. Yine bizim çok istediğimiz, düşündüğümüz öğrenci servislerimiz var. Mevcut başkanımız bunu yapmıştı. Çok da faydalı oldu, güzel oldu. Onu zaten devam ettireceğiz. Biz onun yanına bir etüt merkezi projesi de düşünüyoruz. Fiyatlar çok yüksek. Bu fiyatları bazen karşılayamayabilenler oluyor. Eğitimde fırsat eşitsizliği olmasın diye, kstra bir etüt merkezi, gençlik merkezimiz var. Onun binasını kullanabiliriz. Başka kamu kuruluşları nakil olan binalar var. Onları kullanacağız eğitiminden, sporundan, sağlığından, vatandaşların özellikle işsizlik üzerinden olan sıkıntıları çözdükten sosyal projeleri yapmak kola" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Sarıeroğlu: "Masada ve diplomaside öncü lider bir Türkiye var"

İlginizi Çekebilir

Sağlık Bakanlığı 216 işçi alacak

İlginizi Çekebilir

Motorine indirim geldi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

97876

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#