• Dolar
    34.245
  • Euro
    37.638
  • Ç.Altın
    5.014
  • Altın
    2.920
KIRIKKALE
30°

Sulakyurt'ta alkollü araç kullanımına dikkat çekildi

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde, Emniyet Amirliği tarafından alkollü araç kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Hayatla Yarışılmaz" temalı bir etkinlik düzenlendi. İlçe meydanında kurulan stand, vatandaşların yoğun ilgisini topladı.


Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde, Emniyet Amirliği tarafından alkollü araç kullanımı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi. İlçe meydanında kurulan "Hayatla Yarışılmaz" standı, vatandaşların yoğun ilgisini topladı.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANIMININ TEHLİKELERİ SULAKYURT'TA SERGİLENDİ

Etkinlikte, alkol simülasyon gözlüğü kullanan katılımcılar, alkolün etkilerini deneyimleme fırsatı buldu. Gözlükleri takan vatandaşlar, bulanık görme, çift görme ve odaklanma zorluğu gibi etkileri yaşayarak zor anlar yaşadı. Özellikle yerde bulunan topu kaleye ulaştırmakta zorluk çeken katılımcılar, alkollü araç kullanmanın getirdiği tehlikeleri bir kez daha gözler önüne serdi.

ALKOLLÜ SÜRÜŞ SİMÜLASYONU UYGULAMALI GÖSTERİLDİ

Sulakyurt İlçe Emniyet Amirliği Trafik Denetleme Büro Amirliği’nden Polis Memuru Deniz Mutlu, etkinlik boyunca ziyaretçilere trafik kuralları, trafik levha ve işaretleri hakkında hem teorik hem de uygulamalı bilgiler verdi. Alkollü araç kullanmamanın önemine dikkat çeken Mutlu, “Alkol, sürücünün nesneleri çift görmesine neden oluyor. Bu yüzden kesinlikle alkol almamalı ve araç kullanmamalıyız” dedi.

Etkinliğe katılan İlçe Emniyet Amiri Reyhan Demiray da, vatandaşlarla bir araya gelerek trafik kurallarının önemini vurguladı. Demiray, benzer bilgilendirici etkinliklerin düzenlenmeye devam edeceğini belirtti. Gün boyu süren etkinlikte, katılımcılar merak ettikleri konular hakkında sorular sorarak bilgi edindiler.

 

İlginizi Çekebilir

Erdoğan’dan Kırıkkale’ye müjde!

İlginizi Çekebilir

İstanbul’da Kırıkkale’deki içme suyunu konuştular

İlginizi Çekebilir

: "İdam olsaydı keşke"

Haber Yorumları

Yorum Yaz

37097

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#