• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
02:56

İmsak'a Kalan Süre

Yahşihanlılar yıllarca bu borulardan su içti

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde altyapıdan çıkartılan, kanserojen madde içeren asbest borular belediye tarafından alışveriş mağazasında sergilendi.


. İnsan sağlığını tehdit eden asbest su boruları görenleri şoke etti.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde altyapı değişimi sonrası ortaya çıkan borular görenleri hayrete düşürmüştü. Adeta çürüyen ve zararla maddeler barındıran borular vatandaşın sağlığı için yıllarca tehdit oluşturdu. Belediye Başkanı seçilen Osman Türkyılmaz'ın ilk işi bu boruları yenilemek oldu.

 

Yahşihan Belediyesi tarafından ilçenin 60 yıllık altyapı problemi büyük oranda çöcüldü. Kanserojen madde içeren asbest su borularının yerine, yeni nesil borular ev ve iş yerlerine bağlandı. Altyapıdan çıkarılan borular ise bir alışveriş mağazasında sergilendi. Vatandaşların sağlığını tehdit eden borular görenleri de şoke etti. Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, yapımı tamamlanan altyapı çalışmalarında 385 kilometre kazıldığını söyledi.

 ​​​​​​​​​​​​​​

VATANDAŞLAR YILLARCA ASBESTLİ BORULARDAN SU İÇTİ

Vatandaşların yıllarca kansorejen maddeler içeren borulardan su tükettiklerini belirten Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, "Asbest borular vardı. Asbest demek 70'li ve 80'li yıllarda kanserojen içeren borulardı. Biz yeni nesil düktil borulara döndük. Şu anda bizim yaptığımız sistemde ekip arkadaşlarımız telefonundan kumada edebiliyor. Vanalar ve su depoları takip ediliyor. Web sayfamızdan vatandaşlarımız istediği anda depolarımızın doluluk oranını görebiliyor. Yağmur suyu olsun kanalizasyon olsun içme suyu olsun 21’inci yıla göre yeni sisteme geçtik" dedi.

İlginizi Çekebilir

Türkyılmaz’a halk toplantılarında yoğun ilgi

İlginizi Çekebilir

İl İstihdam Kurulu toplandı

İlginizi Çekebilir

Yaşlı adam Millet Kıraathanesi'nde kalp krizinden öldü

Haber Yorumları

Yorum Yaz

87077

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#