• Dolar
    32.995
  • Euro
    35.820
  • Ç.Altın
    4.201
  • Altın
    2.529
KIRIKKALE
29°
05:54

Öğleye kalan Süre

Vatandaşlar Filistin için toplandı

Kırıkkale'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Filistin'deki zulme karşı bir araya geldi.


Etkinlikte, Filistin'e destek gösterisi yapıldı ve 14 Mayıs'ın bundan sonra "Filistin Soykırım Günü" olarak kabul edilmesi talep edildi.

Türk bayrakları ve İsrail aleyhine sloganlarla donatılmış pankartlarla meydana gelen kalabalık, Filistin'deki vahşetin son bulması için bir araya geldi. Dualarla ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle destek gösterisinde bulunan vatandaşlar, Filistin halkının yanında olduklarını bir kez daha gösterdi.

14 MAYIS "FİLİSTİN SOYKIRIM GÜNÜ" İLAN EDİLSİN

İkra Vakfı Genel Başkanı Mustafa İşler, yapılan basın açıklamasında, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için buradayız. Gazze İslam'ın son kalesi olduğu için buradayız. Vurulan, yıkılan hastanelerdeki bebekler için buradayız." ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluşları adına konuşan İşler, İsrail'in saldırgan politikalarını lanetleyerek, Filistin halkının haklı mücadelesine destek vermenin önemine vurgu yaptı. İsrail'in kuruluş günü olan 14 Mayıs'ın artık "Filistin Soykırım Günü" olarak anılmasını talep eden İşler, bu çağrının dünya geneline yapıldığını belirtti.

Basın açıklamasının ardından bir vatandaşın İsrail aleyhine okuduğu şiirle etkinlik son buldu.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de Ertuğrul Gazi’yi Anma Şenliği toplantısı yapıldı

İlginizi Çekebilir

Yahşihan’da Halk Toplantıları Devam Ediyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de yerli aşı TURKOVAC, başlıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

54732

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#