• Dolar
    32.328
  • Euro
    34.846
  • Ç.Altın
    3.984
  • Altın
    2.410
KIRIKKALE
21°
01:8

Akşam'a Kalan Süre

Ümit Suluhan Aşure Dağıttı

Dünyada ve Türkiye de yaşayan Kırıkkaleliler Grubu başkanı Ümit Suluhan Yetim,Öksüz yaşlı ailelere aşure dağıttı.


Selim Özer Mahallesi Muhtarlık önünde parkta 500 aşure dağıtıldı.Birlik ve beraberliğin sembolü olan aşureler kurulan stantta Dünyada ve Türkiye de yaşayan Kırıkkaleliler Grubu başkanı Ümit Suluhan   Mahallesi sakinlerine kendi elleriyle aşure ikram etti. Suluhan kurulan stantların arkasına geçti, vatandaşlarla bol bol sohbet etti.Selimözer ve Gündoğdu mahallesinde Camilerde Kuran-ı Kerim kursuna katılan ve kurs son dereceye giren öğrencilere spor takım ve ayakkabı sözü verdi.

MATEM AYI

Muharrem Ayının matem ayı olduğunu belirten Suluhan “matem ayı olmakla beraber, halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen Aşure günü, birlik ve beraberliği perçinlemektedir. Kaynayan kazanda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Hazreti Hüseyin’i sevmek, onun, uğruna can verdiği değerleri sahiplenmeyi gerektirir. Zira o yüce şahsiyet, tüm nesiller ve çağlar için onurlu bir hayatın ve zulüm karşısında asil bir duruşun muhteşem örneğidir” ifadelerini kullandı.

BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Aşure dağıtımı esnasında konuşan  Dünyada ve Türkiye de yaşayan Kırıkkaleliler Grubu başkanı Ümit Suluhan   “Bugün iki farklı noktada binlerce hemşehrimize kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin simgesi olan aşure ikramında bulunduk. Bu mübarek günlerde birlik ve beraberlik içerisinde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İkramlarımızı gelenekselleştirerek hem inançlarımızın gereğini yerine getiriyor, hem de vatandaşlarımızla bir araya gelip, kucaklaşıyoruz. Aşuremiz bereketli, birliğimiz daim olsun" dedi.

2 FARKLI NOKTADA 500  AŞURE

Kırıkkale de  2 farklı noktada kurulan Aşure stantlarında, vatandaşlara toplamda 500 aşure dağıtıldı. Selimözer  ve Gündoğdu mahallesi halkı yapılan ikramlar sebebiyle Dünyada ve Türkiye de yaşayan Kırıkkaleliler Grubu başkanı Ümit Suluhan   teşekkür etti.

 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale OSB’de sıcak dakikalar, fabrikada yağ kazanı patladı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de FETÖ’nün mali yapılanmasına operasyon: 3 gözaltı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale tarihinde bir ilk olacak

Haber Yorumları

Yorum Yaz

89377

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#