Şu anda Kırıkkale’de rakibinin CHP olduğunu dile getiren Ulusoy, “Anket sonuçları ne olursa olsun, birinci de olsak, açık ara da olsak biz çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz, herkese ulaşmaya çalışacağız.
Ulusoy, kentte yaşanan su patlakları nedeniyle su pompalarının sürekli çalıştığını, dolasıyla elektrik faturasının milyonlara ulaştığını açıkladı.
Türkiye 31 Mart’ta sandık başına giderek yerel yöneticilerini seçecek. Bu anlamda parti adayları vatandaşa projelerini sunarak oy istiyor. MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Harun Ulusoy da yarın saat 13:30’da projelerinin tanıtımını yapacak. Bugün Kebapçı Halil’de basın mensupları ile buluşan Ulusoy, Kırıkkale için önemli ve kritik projelerinden bahsetti.
ALTYAPI VE SU BELEDİYELERİN ASLİ GÖREVİ
Ulusoy, “Anket sonuçları ne olursa olsun, birinci de olsak, açık ara da olsak biz çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz, herkese ulaşmaya çalışacağız.Allah nasip ederse. Sabah erken saatlerde çıkıyoruz, gece geç saatlere kadar. Herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Önümüzde bir aydan az bir zaman kaldı. O süreci de en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Ama sonuçlardan memnunuz. Bizim rakibimiz şu anda CHP. Yani kamu araştırmalarında da bunu görüyoruz.. Biz dün otuz yedinci ev toplantımızı yaptık. Bu toplantılarda vatandaşlarımıza Kırıkkale'nin en büyük problemi ne diye soruyorum? İstisnasız iki cevap var; su ve altyapı. İnşallah nasip olursa göreve geldiğimiz zaman ilk olarak bu iki sorun için çözüm arayışlarına gireceğiz. Önceliğimiz zaten altyapı. Zaten diyoruz altyapı, üstyapı, yol, kaldırım, park bizim asli görevimiz. Daha çok böyle sosyal ve kültür belediyeciliği anlamında talepler oluyor. Bizim özellikle sosyal projelerin halkımızda daha çok karşılık bulduğunu görüyoruz. 65 yaş üstü emeklilere bedava su, EDS'nin ötelenmesi ya da kaldırılması şeklinde projelerin daha çok karşılık bulduğunu görüyoruz. Onun haricinde vatandaşın tek derdi şu an altyapı. Yani ekseriyetinin talebi altyapı” ifadelerini kullandı.
SU KAYBINA BİNLERCE LİRA PARA ÖDÜYOR
Altyapıda yaşanan patlaklar nedeniyle ciddi bir su kaybı yaşandığını vurgulayan Ulusoy, “Biz bedava su vereceğiz dediğimizde eleştiri alıyoruz. Nerden verecek, nasıl yapacak diye. Biz altyapı sorununu çözdükten sonra kaçak suyumuz kalmayacak. Şu anda arıtma tesisinde bastığımız su 2.5 milyon ton civarında. Bunu basmak ve şehre getirmek için aylık 12 milyon enerji faturası ödemesi yapıyoruz. Ne yazık ki bu 2,5 milyon ton suyun sadece üçte birini fatura ediyoruz. Üçte ikisi kayıp. Temmuzda da aynı çıkarı basıyoruz. Ocak’ta da aynı miktarı basıyoruz. Çünkü çok fazla kaçak olduğu için suyu yetiremiyoruz, dolayısıyla pompalar sürekli çalışıyor. Biz lazım olan su miktarı bir milyon ton. Altyapı sorununu çözdükten sonra 1 milyon ton suyu 5 milyonluk enerji harcamasıyla halledebileceğimizi düşünüyoruz. Bizim 20 bin civarında 65 yaş üstü emeklimiz var. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre bunların aylık su sarfiyatı 10 ton. Dolayısıyla 200 bin ton su yapıyor. Bunun da şu anki maliyeti 2.5 milyon. Ayrıca bizim GES projemiz var. Bunu da devreye soktuğumuzda enerji faturasından ciddi bir tasarrufu sağlayacağız. Ama şu anki altyapıyla bunu yapmak mümkün değil. Ayrıca su değerlerinde de ciddi problemler olduğunu biliyoruz. Vatandaşımıza sağlıklı ve içilebilir suyu temin edeceğiz. Altyapı derdinden kurtaracağız. Bizim bir çırpıda altyapıya girmemiz mümkün değil. Bunu bölge bölge yapabiliriz. Planlı ve projeleri bir şekilde yaparsak hem vatandaş mağdur olmaz, hem de kısa sürede çözüme kavuşur” şeklinde konuştu.
GÜNLÜK PATLAK SAYISI 200'E YAKLAŞTI
Altyapının için ciddi bir maliyeti olduğunu fakat İller Bankası’nın kuruluş amacının şehirlerin altyapısına hizmet etmek olduğunu söyleyen Ulusoy, "Altyapının maliyeti ne olursa olsun, çözüme kavuşturulacak. Şu an kentte altyapıda ciddi bir patlak söz konusu. Şu anda günlük patlak sayısı 200’e yaklaştı. 2018 verilerine göre yıllık 5 milyon patlak maliyeti vardı. Şimdi bu miktar çok daha fazla. Sadece sanayide 5 patlak var. Ayrıca malumunuz kış boyunca kar yağışı çok az oldu. Yazın ciddi bir kuraklık tehlikesiyle karşı karşıyayız. Mevcut Belediye Başkanı 350 kilometre altyapı yaptıklarını ifade etti. 350 kilometre ciddi bir mesafe. Bunu ne zaman yapmışlar, gece vatandaş uyurken bir yapmışlar, Biz böyle bir şey görmedik. Yapılan çalışmalar toplasanız 15 kilometreyi geçmez. Bu da altyapıyla alakalı değil. Yeni şebeke çalışmalarını kapsıyor" dedi.
Sulakyurt’ta TOKİ yükseliyor
“Mesleki Eğitim Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi" Hayata geçiriliyor
Güleç Pazar Esnafının Sorunlarını Dinledi
bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
#
#
#
#