• Dolar
    32.788
  • Euro
    35.160
  • Ç.Altın
    3.981
  • Altın
    2.459
KIRIKKALE
31°
03:49

Öğleye kalan Süre

Türkiye Kamu-Sen tasarruf tedbirleri kararını yargıya taşıdı

Türkiye Kamu-Sen, tasarruf tedbirleri kapsamında memurların servis haklarının ellerinden alınmasına tepki gösterdi. Türkiye Kamu-Sen yetkilileri hükmün iptali için yargıya başvurduklarını duyurdu.


Türkiye Kamu-Sen, son dönemde artan enflasyon ve ekonomik zorlukların kamu çalışanları üzerindeki etkileri hakkında bir basın açıklaması yaptı. Kırıkkale İl Başkanı Yücel Karabacak, kamu çalışanlarının ve memur emeklilerinin alım gücünün düşmeye devam ettiğini, maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini vurguladı. Bu durumun, çalışanların ve emeklilerin ekonomik durumlarını iyileştirecek düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekliliğini ortaya koyduğunu belirtti.

TASARRUF GENELGESİ ELEŞTİRİLDİ

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan kamuda tasarruf genelgesine değinen Türkiye Kamu-Sen, kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması gerektiğine inandıklarını, ancak bu adımların çalışanların kazanılmış haklarının kısıtlanması şeklinde uygulanmasına karşı olduklarını ifade etti. Özellikle kamuda servis hizmetlerinin kaldırılmasının ekonomik ve hukuki boyutları bakımından sorunlu olduğu belirtildi.

SERVİS HİZMETLERİNİN KALDIRILMASI SORUNLU BİR UYGULAMA

Kamu çalışanlarının ulaşımını kolaylaştırmak ve verimliliği artırmak amacıyla getirilen servis hizmetlerinin kaldırılmasının birçok olumsuz sonucu olacağına dikkat çekildi. Bu hizmetin yerine toplu taşım kartı verilmesinin maliyeti, özel araç kullanımının artmasıyla şehrin trafiğine olumsuz etkileri ve akaryakıt tüketiminin artması gibi sorunlar gündeme getirildi.

 HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Toplu sözleşme ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları ile kazanılmış hakların, genelge ile kısıtlanmasının hukuki olmadığını belirten Türkiye Kamu-Sen Kırıkkale İl Başkanı Yücel Karabacak, bu hükmün iptali için yargıya başvurduklarını duyurdu. Genelge ile getirilen diğer kısıtlamalar için de yargı yoluna başvuracaklarını ifade ettiler.

KAMU PERSONELİNİN YETERSİZLİĞİ VE EMEKLİLİK SORUNLARI

Türkiye’de kamu çalışanlarının OECD ortalamasının gerisinde olduğunu belirten sendika, kamu hizmetlerinin aksamasına neden olan yetersiz kadrolar nedeniyle çalışanların ağır iş yükü altında ezildiğini vurguladı. Emeklilik maaşlarının yetersizliği nedeniyle kamu çalışanlarının 65 yaşına kadar görevde kalmayı tercih etmelerinin hizmet kalitesini olumsuz etkilediğini ifade etti.


Türkiye Kamu-Sen, milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklentilerinin karşılanması gerektiğini belirtti. Ekonomik şartlar karşısında memurlar ve emekliler için ek tedbirler alınmasının şart olduğunu vurguladı.

 Başlıca talepler arasında şunlar yer aldı:

Memur emekli maaşlarının iyileştirilmesi.
12 bin TL tutarındaki ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması.
Birinci dereceye gelen kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi.
Toplu sözleşme ikramiyesinin tekrar ödenmesi ve ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi.
Vergi dilimlerindeki adaletsizliğin giderilmesi ve gelir vergisi oranlarının %15’e sabitlenmesi.
Yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin genel idare hizmetleri sınıfına alınması.
Atama ve görevde yükselme sınavlarında mülakatın kaldırılması ve adalet, hakkaniyet ve liyakate göre hareket edilmesi.

İlginizi Çekebilir

Başkan Önal, Hıdrellezde fide dağıttı

İlginizi Çekebilir

MUHAFAZAKÂR MISIN?

İlginizi Çekebilir

Aytekin; Emekliler 2023 yılını sürünerek geçirdi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

14633

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#