• Dolar
    32.788
  • Euro
    35.160
  • Ç.Altın
    3.981
  • Altın
    2.459
KIRIKKALE
31°
02:43

Öğleye kalan Süre

Sokak köpekleri 30 günün ardından uyutulacak

AK Parti, sokak hayvanlarına yönelik hazırladığı kanun teklifinde sona yaklaştı. Teklif, İngiltere modeline benzer şekilde, sokak köpeklerinin 30 gün içinde sahiplenilmemesi durumunda uyutulmasını öngörüyor.


AK Parti, sokak hayvanlarına yönelik hazırladığı kanun teklifinde sona yaklaştı. Teklife göre, sokak köpekleri için İngiltere'deki modele benzer bir yöntem uygulanacak. Barınaklara alınan sokak köpekleri, önce sahiplenilmeye çalışılacak ve bu süreç için 30 gün beklenecek. Bu süre sonunda sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.

Kanun teklifinin hazırlıkları sırasında, dünya çapındaki uygulamalar incelendi ve İngiltere'deki düzenlemeye benzer bir model üzerinde çalışıldı. AK Parti yetkilileri, teklifte sahipsiz köpeklerin uyutulmasına ilişkin düzenlemelerin de yer alacağını belirtti.

 SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Belediyeler, barınaklarındaki köpeklerin fotoğraflarını çekerek internet sitelerinde sahiplendirme ilanları yayınlayacak. Sahiplenme süreci için 30 gün beklenecek.

30 GÜN SONUNDA UYUTULULACAK

30 gün içinde sahiplenilmeyen köpekler, acısız bir şekilde uyutulacak. AK Parti yetkilileri, uyutma işleminin merhametli ve acısız bir iğne yöntemiyle gerçekleştirileceğini ifade etti. Barınaklarda yer açılmasıyla sokaktan toplanan yeni köpekler barınaklara alınacak ve süreç aynı şekilde devam edecek.

 

İlginizi Çekebilir

3 VATANDAŞIMIZ HAKKA YÜRÜDÜ

İlginizi Çekebilir

KOYUNCU ‘’Hemşehrilerini yalnız bırakmadı’’

İlginizi Çekebilir

5 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

79184

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#