• Dolar
    32.220
  • Euro
    35.337
  • Ç.Altın
    4.094
  • Altın
    2.519
KIRIKKALE
26°
07:4

Öğleye kalan Süre

Rüzgar Türbini’ne tepki

Kırıkkale’nin Keskin ilçesine bağlı Haydardede köyü halkı, bugünlerde adeta uyku uyuyamaz oldu.


Yaklaşık 500 dönüme yakın alanda kurulması planlanan ‘Rüzgar Türbini’ için köy halkı eylem başlattı. Mera alanları için yaylalara adeta kamp kuran köylüler, yetkililere seslendi.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Keskin ilçesine bağlı Haydardede, Konur ve Müsellim köylerinde yaşayan vatandaşların adeta huzuru kaçtı. Halk arasında Barek dağı olarak bilinen ve Böbrek Dağı civarında yaklaşık 500 dönüm araziyi 49 yıllığına bir firmanın kiraladığı ve ‘Rüzgar türbini’ kuracak iddiası köy halkını ayağa kaldırdı. Köy nüfusunun yüzde 95’i hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Yaklaşık 500 dönüm araziye kurulması planlanan ‘Rüzgar Türbini’ hayvanların otlama alanını kapsadığı için büyük tehlike oluşturuyor.

MERALAR İÇİN TEPKİ

‘Rüzgar Türbini’ kurulacak bölgeye iş makineleriyle gelen firma yetkililerine izin vermemek ve tepki göstermek amacıyla köy halkı eylem yaptı. Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı bölgede köy halkı yetkililere seslenerek, bu duruma çözüm istiyor. Keskin Kaymakamlığı’na konu hakkında başvuruda bulunduklarını dile getiren Haydardede Köyü Muhtarı Musa Üstün, “Bizler köyümüz mera alanlarına böyle bir şey kurulmasını istemiyoruz. Bizim köyümüzün çoğunun geçim kaynağı hayvancılık. Yetkililer sesimizi duysun, biz bunları köyümüzde istemiyoruz” ifadesinde bulundu.

MEZARLARA SAYGI YOK!

Köy muhtarlığı olarak hiçbir şekilde kendilerine bildirim yapılmadığını iddia eden Musa Üstün, “Yetkili firmalar yaklaşık 500 dönüm arazimizi 49 yıllığına kiralamış. Devlet hazinesi olan bu bölgeler bizim hayvanlarımızın otlaklık alanı. Eğer buraya bu Rüzgar Türbini yapılırsa biz ne yapacağız? Bu kiralanan arazilerin yanında bizim tapulu arazilerimiz de var. Biz bu arazileri tarım için nasıl kullanacağız? O bölgede 7 kardeş mezarı olarak bilinen bir tarihi mezar var. İş makineleri yol açmak için o mezarı dahi yok etmişler. Bu işi yapanların mezara dahi saygısı yok” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Çiçek yerine oyuncak getirin

İlginizi Çekebilir

PODYUM KIRIKKALEYE RENK KATACAK

İlginizi Çekebilir

21 litre kaçak içki ele geçirildi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

96079

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#