• Dolar
    32.209
  • Euro
    35.247
  • Ç.Altın
    4.094
  • Altın
    2.525
KIRIKKALE
26°
04:29

Öğleye kalan Süre

İlk ders zili çaldı

Kırıkkale'de de 230 okulda 43 bin 846 öğrenci ile 3 bin 175 öğretmen, düzenlenen törenin ardından dersbaşı yaptı.


BAŞARILI ÇALIŞMALARA ULAŞABİLİRİZ

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı TOKİ Şehit Nazir Elitok İlkokulu'nda düzenlenen tören ile açılırken, ilk ders zilini protokol üyeleri yaptı. TOKİ Şehit Nazir Elitok İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Punar, yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diledi. Bu yılın Cumhuriyetin 100. yılı olduğuna dikkati çeken Punar, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı da Türkiye Yüzyılı olacak. Bu hedefimize, ancak çağın gerekli kıldığı donanımlara sahip, milli ve manevi yönü güçlü nesillerin bilim, teknoloji, sanat ve spor gibi alanlarda yapacağı başarılı çalışmalarla ulaşabiliriz." diye konuştu.

 

ÇOK ÇALIŞMANIZI BEKLİYORUM

Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, “Bugün 2023-2024 eğitim öğretim yılından tüm ülkemizde okullarımızın açıldığı bu haftayı ilköğretim haftası olarak kutlamaktayız. Yaklaşık 20 milyon öğrencimiz ve 1 milyon öğretmenimizle eğitim öğretime başlıyoruz. Kırıkkale mesela 235 eğitim kurumumuzda yaklaşık 45 bin öğrencimizle 5 bin çalışanımızla öğretmenimize hazırız. Eğitim toplumu kaldırılmasından temel dinamiğidir. Türkiye'de günümüz çoğunluk gerçeğe dönüştürülecek temel değerler eğitimdir Değerli öğretmen arkadaşlarım üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağınızdan eminim. Öğretmen arkadaşlarım, özellikle eğitim kurumlarında öğretmen merkezli çalışmaktayız. Model sizsiniz, örnek sizsiniz. Öğrenmeyi öğreteceğiz sizlerle. Sizlere güvenimiz tamdır. Geleceğimizin teminatı için çalışacağız. Çalışmanızı, çok çalışmanızı bekliyoruz? Öğrencilerimiz, size modern olacak öğretmenlerimizi iyi dinleyin. Okumayı, anlamayı, anlatmayı, dost edin. Ailelerinizden de eğitim destek ve dua bekliyoruz. Bu duygularla kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

 43 BİN 846 ÖĞRENCİ VE 3 BİN 175 ÖĞRETMEN

2023-2024 Eğitim öğretim yılında il genelinde; Temel eğitimde 174 okulda 30 bin 323 öğrenci, orta öğretimde 56 okulda 13 bin 523 öğrenci olmak üzere toplamda 230 okulda 2 bin 843 derslikte 43 bin 846 öğrenci ve 3 bin 175 öğretmen örgün eğitimde eğitim öğretime başladı. Konuşmaların ardından öğrencilerin halk oyunu gösterisi sunduğu ve şiirler okunduğu törende, protokol üyeleri ilk ders zilini çalarak sınıfları gezdi. Törene, Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen ve Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır da katıldı.

İlginizi Çekebilir

KKÜ projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenecek

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’deki okullarda güçlendirme çalışmaları başladı

İlginizi Çekebilir

4 VATANDAŞIMIZ HAKKA YÜRÜDÜ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

88700

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#