• Dolar
    32.220
  • Euro
    35.337
  • Ç.Altın
    4.094
  • Altın
    2.519
KIRIKKALE
26°
07:4

Öğleye kalan Süre

Bildik: Tüm hemşerilerimden özür dilerim

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, ilçede 156 bin metrekarelik üstyapı çalışmalarının 130 bin metrekaresinin bittiğini açıkladı.


Bildik tamamlanamayan 26 bin metrekarelik alan için ilçe halkından özür diledi.

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Sulakyurt'ta yapılan çalışmaları tek tek saydı.

Konuk olduğu canlı yayında ilçesinde yaptığı çalışmalardan bahseden Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, “10 yıl önceki Sulakyurt'ta yollar sıkıntılı altyapı, su sıkıntılıydı. İlçe merkezi tamamen bitikti, doğru düzgün marketi, pastanesi, fırını yoktu. Büyük bir köydü. Biz göreve gelir gelmez ilk olarak kanalizasyonu ve altyapıyı bitirdik. Tabi altyapı bitti ama bu kez de 156 bin metrekarelik bir üst yapı sorunu ortaya çıktı. Bunu belediye gelirleriyle yapma şansımız yoktu. O dönem MHP'de olan büyükşehir belediyelerinden destek aldık. Ama şu anda hala bozuk olan yollarımız var.

 

HEMŞEHRİLERİMDEN ÖZÜR DİLERİM

Ben hemşehrilerimden özür diliyorum. Ben şimdiye kadar 130 bin metrekare yol ağı yaptım ama elimizde imkan olmadığı için hala 26 bin metrekare yapılmamış yol var. Kalan kısımları da en kısa sürede yapacağız. Kanalizasyon ve suyu bitirdik. Arkasından Sulakyurt ilçe barajına sıra geldi. Bütün ilçenin kanalizasyonu baraja akıyor. Barajın etrafında ciddi bir kirlilik oluştu. Bunu düzeltmek için çok acil bir arıtma tesisi yapılması gerekiyordu. Geçtiğimiz seçimlerde karşımdaki adaylar Sulakyurt nere arıtma tesisi nere diyorlardı. Doğru söylediler normalde bizim ölçeğimizde bir ilçenin arıtma tesisi olamazdı. Tesisin bugünkü bedeli 25-30 milyon TL. Ben kendimde sağlıkçı kökenli olduğum için halk sağlığı konusunun önemini biliyorum, bu sebeple özellikle bu konunun üzerinde durdum. Milletvekilimiz Halil Öztürk ile iller bankasına gittik. Yüzde 50 hibeli arıtma tesisinin kurulması için müracaatımızı yaptık. Kırıkkale ilçeleri içerisinde ilk biz yaptık. Bunun gururunu yaşıyoruz. Biz arıtma tesisini kurduk. İlçenin bütün kanalizasyon suyu arıtılıyor. Barajımıza bir tane bile kirli su gitmiyor” dedi.

DERE ISLAH EDİLDİ

İlçenin dere yatağına kurulmuş olması sebebiyle ciddi problemlerin olduğunu belirten Bildik, “Yine diğer tarafta Sulakyurt içerisinde akıp giden Özderemiz vardı. Ama ne zaman yağmur yağsa hep yüreğimiz ağzımıza geliyor. Çünkü ilçemizde ciddi bir sel tehlikesi var. İlçemiz dere yatağı havzasına kurulmuş. Bizim öz dereyi ıslah etmemiz gerekiyordu. Vekilimizle Devlet Su İşleri'ne gittik. Bu derenin acil yapılması gerektiğini belirttik. Bugün itibariyle deremizin ıslahını bitirdik. Kanalizasyonların karıştığı dereyi öyle bir hale getirdik ki elinizi uzatıp suyu içebilirsiniz. Bununla da bitmedi. Dere kenarına yeşil alanlar, mesire alanları bisiklet yolu, yürüyüş yolu yapıyoruz. Bununla da bitmeyecek” ifadelerini kullandı.

SU KESİNTİLERİ SON BULDU

Su kesintilerinin son bulduğuna da değinen Başkan İsmail Bildik, “Ben geldiğimde Sulakyurt'ta ciddi bir su deposu sorunu vardı. 3 günde bir su kesintisi oluyordu. Biz Sulakyurt'ta çıtayı yükselttik. Su depolarını yeniledik. Biz artık 10 yılda benim ilçemde toplasanız 10 saat bile kesinti olmamıştır. Gece saat kaç olursa olsun suların kesildiğini duyduğum an olay yerine gider, kesinti sorunu giderilene kadar ordan ayrılmam. İnsanlar İsmail Bildiğe neden oy veriyor? Çünkü İsmail Bildik su kesintisi olduğunda yarın hallederiz demiyor, Sulakyurt'ta oturuyor evini buraya yaptı, burada kalacak. Biz dışardan ısmarlama insanlar değiliz. Bir belediye başkanı memleketinin sorunlarına odaklanacak. Orada kalıp sorunları çözecek” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli emekliler dikkat! 5000 TL emekli ikramiyesi için tarih verildi!

İlginizi Çekebilir

Vali Makas, GAMER’de inceleme yaptı

İlginizi Çekebilir

ERDOĞAN AÇIK VE NET KONUŞTU

Haber Yorumları

Yorum Yaz

11795

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#