• Dolar
    32.247
  • Euro
    35.271
  • Ç.Altın
    4.094
  • Altın
    2.519
KIRIKKALE
26°
06:1

Öğleye kalan Süre

AK Parti ve MHP Kırıkkale'de İttifak yapmayacak

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler seçimleri için Kırıkkale'de ittifak yapmayacağı, her iki partinin de seçime kendi adayları ile gideceği öğrenildi.


AK Parti ve MHP'nin yerel seçimlerde Kırıkkale'de ittifak yapıp yapmayacağı merak edilirken konuya dair önemli bilgilere ulaşıldı.

Türkiye 2024 yılının Mart ayında Mahalli İdareler seçimleri ile yeni yöneticilerini seçecek. İllerde ve ilçelerde partiler en güçlü adaylarıyla sahaya çıkararak seçim sürecine girecek. Kırıkkale’de siyasi partilere aday adaylığı için başvurular tamamlandı. İYİ Parti’nin Kırıkkale Belediye Başkan adayı Yavuz Kuzucu olurken, diğer partilerde henüz aday isimleri açıklanmadı.

 MHP KANADI İTTİFAK İSTEMİYOR

Öte yandan kent genelinde en çok konuşulan konulardan birisi de AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin ittifak yapıp yapmayacağı. MHP Genel Merkezi'ne yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre özellikle MHP kanadında ittifaka sıcak bakılmıyor. MHP’nin aday adayı isimlerinin halkta ve partide karşılıklarının güçlü olması sebebiyle yerel seçimlere tek parti halinde gideceği söyleniyor. Kırıkkale’den MHP genel merkezine giden bazı isimlerin ittifak için olumlu görüşler ilettiği de gelen bilgiler arasında.

AK Parti cenahında işler biraz daha karışık duruyor. MHP’nin güçlü aday çıkarması AK Parti’de oy kaybına neden olabilir algısı oluşmuş durumda. Bu sebeple AK Parti’nin ittifak konusunda daha fazla bastırdığı, bazı isimlerin yine genel merkeze ittifak talebiyle gittiği konuşuluyor. MHP’nin kendi adayı konusunda ısrarlı tutumu özellikle Kırıkkale merkezde herhangi bir ittifakın söz konusu olmayacağını gösteriyor. Kesin sonucun bugün açıklanması bekleniyor.

 

İlginizi Çekebilir

Zafer Partisi Adayı Emin Erkeç sıkılmadık el bırakmadı!

İlginizi Çekebilir

KUTLUCA HÜKÜMET EL DEĞİŞTİRİYOR

İlginizi Çekebilir

Harun Ulusoy’dan şehit ailesiyle manevi iftar

Haber Yorumları

Yorum Yaz

87895

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#