• Dolar
    32.205
  • Euro
    35.116
  • Ç.Altın
    4.082
  • Altın
    2.504
KIRIKKALE
26°
00:9

Akşam'a Kalan Süre

1000 DAİRE YIKILIYOR

12 Yıl önce yapımına başlanan ve içerisinde 1020 konutun bulunduğu Fi Yapı için İl Daimi Encümeninden yıkım kararı çıkmıştı.


Karar üzerine Site Yönetim kurulu Başkanı Bahtiyar Karapolat, “biz ne olacağız?” diye sordu.

Kırıkkale Irmak Köyünde 12 Yıl önce yapımına başlanan ve aradan geçen zamana rağmen halen konutlarına oturamayan Fi Yapı konutları için İl Daimi Encümeni, binaların yapımındaki eksik ve aksaklıklar nedeniyle “yıkım kararı” almıştı. Yıkım Kararında 8 Eylül’e kadar konutları yapan ilgili firmaya 8 Eylül tarihine kadar süre verildiği öğrenilirken Raporlarda konutların mevzuatlara aykırı olarak yapıldığı, statik yetersizlik, yönetmeliklere uygunsuzluk, yangın, asansör, yalıtım eksiklikleri nedeniyle iskan verilmediği gibi sorunlar içerdiği bildirilmişti. Konutların akıbetinin ne olacağı ise esrarını halen koruyor.

 

 

Bilindiği gibi Fi Yapı geçtiğimiz yıllarda 6.5 gibi uzun bir süre kayyumda kalmıştı. Fi Yapıdan konut sahibi olmak isteyen ve ödemelerini yaptıkları da öğrenilen konut sahipleri, şimdi karara kara düşünüyor. Gelişmeleri yakından takip eden kent halkı ve konut sahipleri yaşanan sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyor. Yaşanan gelişmeler üzerine Fi Yapı konutları hakkında ilk açıklama Fi Yapı Konutları Site Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Karapolat’dan geldi. Konutların yıkımına karşı olduğunu söyleyen Site Yönetim Kurulu Başkanı Karapolat, “2014 yılında A1 ve A2 blokları bitti. İskan bedelleri konut sahipleri tarafından ödendi. Törenle tapular dağıtılmıştı. Burada 1020 daire yani 1020 konut sahibi var. Biz iki blok için inceleme yaptırdık. Raporda Tünel kalıpla yapıldığı belirtiliyor. İki blok için yüzde 300 sağlam raporu verildi. Şimdi soruyorum. A1 ve A2 bloktaki mağduriyet ne olacak? Biz ne yapacağız?” diye sordu.

İlginizi Çekebilir

MKE, savunma sanayinin bel kemiğidir

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de ’Feda’ tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu

İlginizi Çekebilir

Bariyeri kaldıramayınca arasından geçti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

59734

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#