Türkiye’de art arda gelen orman yangınları haberlerinin ardından Kırıkkale’de de orman ve ağaçlandırma sahalarına girişler yasaklandı. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun imzası ile alınan kararlar şu şekilde; “İlimiz sınırları içinde yer alan milli park, mesire alanları, tabiat parkları hariç olmak üzere; ormanlık alanlara girişler 31 Ekim 2023 tarihine kadar 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 74. maddesi ve 5442 sayılı idaresi Kanunu'nun 9. ve 66. Maddeleri uyarınca Yasaklanmıştır. Kırıkkale il sınırları içindeki tüm ormanlık sahalara, Kırıkkale Doğa Koruma ve Millî Parklar İl Şube Müdürlüğünce sokak hayvanlarını beslemekle görevlendirilenler ile yetkili ve izinli kamu görevlileri haricinde girilmesi yasaktır. Kamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına izin verilmeyecektir. İlimizdeki ormanlarda yetkili idarelerin gözetim ve denetiminde bulunan mesire alanları, tabiat parkları ve milli parklarda 31 Ekim 2023 tarihine kadar idarece belirlenen ocak, mangal, barbekü vb. yerleri dışında ateş, mangal, semaver, piknik tüpü vb. yakılması yasaklanmıştır. Bu alanlara 08.00-22.00 saatleri arasında giriş ve çıkış yapılabilecektir”
“Belirlenen saatler dışında kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına izin verilmeyecektir. Ormanlık alanlara yakın olan yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanımına izin verilmeyecektir. Orman yangınından etkilenmesi muhtemel; tedbir alınması gereken yerleşim yerleri, kritik yapı, fabrika, depo ve benzeri alanlar Orman idaresince belirlenecek, riskli alanda bulunanların ilgili ve yetkilisine kendi tedbirlerini almaları hususunda gerekli bilgilendirme ve uyarılar ayrıca yapılacaktır. Orman görevlileri ile birlikte Jandarma ve Polis devriyelerinin sürekli hale getirilmesi, devriye zamanlarının sıklaştırılması sağlanacaktır. Orman alanlarında drone, KGYS vb. vasıtalarla yapılan izleme ve gözlem faaliyetlerinin arttırılması sağlanacaktır. Tüm belediyelerimiz orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangn riskine karşı gerekli iş makinelerini (Dozer, Loder, Kepçe) hazır bulunduracaktır. Demiryolu kenarları, piknik alanları, turistik alanlar, meskûn mahaller, her türlü tesis ve ziraat arazileri gibi özel yangın tehlikesi oluşturan alanların etrafında emniyet yolu ile şerit açılması sağlanacaktır”
“Yangın söndürmede kullanılabilecek (il özel idaresi, belediye, karayolları, DSİ, Orman İdaresi, askeri birlikler, kolluk birimleri vb. gibi kurumlarım mahiyetinde bulunan) araç gereç ve ekipmandan azami ölçüde faydalanılması ve araç/ekipman ihtiyacının düzenli olarak gözden geçirilmesi sağlanacak ve eksikler tamamlanacaktır. 10. Orman yangınlarına müdahale faaliyetlerinden sorumlu ilgili kuruluşların, bahse konu tehlike ve riskle ilgili bilgilendirilerek, orman yangınında hizmetine ihtiyaç duyulacak birimlerin en hızlı müdahale edecek şekilde personel, araç, ekipman vb. tüm hazırlıklarını ivedi olarak tamamlamaları sağlanacaktır. Önleyici tedbirlerin uygulanması ve yangınlara müdahale aşamasında AFAD İI Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ile istişare halinde faaliyetler gerçekleştirilecektir” denildi.
BÜROKRASİ DE DEĞİŞİM RÜZGARI
Kırıkkale’de 431 adet sentetik ecza hap ele geçirildi: 2 gözaltı
İntihar etmek için çatıya çıkan şahıs, kiremitle kendini yaraladı!
bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
#
#
#
#