• Dolar
    32.380
  • Euro
    34.739
  • Ç.Altın
    3.972
  • Altın
    2.407
KIRIKKALE
21°
01:37

İkindi'ye Kalan Süre

Önal,kamyoncuların sesi oldu!

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Bahşılı Kamyoncular, Tırcılar ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne giderek, buradaki mağdur kamyoncuların sesini duyurdu.


 “İŞ, 100 METRE ÖTEDEKİ KAMYONCULARA DEĞİL, ANKARA’YA VERİLDİ”

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde gazbeton üretimi yapan bir fabrikanın, ürünlerinin lojistiğini sağlamak amacı ile Ankara’da başka bir firmayla anlaşması, Bahşılı ilçesinde bulunan kamyoncu ve tırcı esnafını mağdur etti. Söz konusu fabrika, Bahşılı ilçesinde üretim yapmasına ve Bahşılı Kamyoncular, Tırcılar ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne sadece 100 metre mesafede bulunmasına karşın fabrikadan çıkan ürünlerin taşınması konusunda, Ankara’dan gelen başka bir firma ile anlama sağladı. Bahşılı’da bulunan nakliyecilerin mağduriyeti sonrası ise Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, kooperatife giderek, mağdur emekçilerin seslerini duyurdu. “Bu ciddi bir problem, burada ekmek var. Ekmekten daha kutsal bir şey olamaz” diyen Önal, her zaman kamyoncu ve tırcı esnafının yanında olacağını belirtti. 

“KAPIMIZIN ÖNÜNDEKİ İŞİ, ANKARA’DAKİ FİRMA YAPIYOR”

Burada konuşan Kırıkkale Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Emrah Kılıçay, “Bizim burada 400-500 tane aracımız var. Kendi memleketimiz, kendi kapımızdaki işimiz ama bu işimizi Ankara’da bir tane firma yapıyor. Bir tane bile aracı bile yok adamın, bir telefon bir bilgisayarla alıyor bizim emeğimizi. 50 arabalık bir iş çıkıyorsa, 5’ini bize veriyor, 40’ını dışarıdan göndermeye çalışıyor.” dedi.

“ESNAFIMIZ ÇARESİZ KALMIŞ DURUMDA”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, “Bugün, Bahşılı Kamyoncular ve Tırcılar Kooperatifi’ndeyiz. Burada, emekçi ağabeylerimizle, şoför arkadaşlarımızla beraberiz. Burada bir sorun var. Bahşılı Esnafı Kooperatifi, buradaki bir firmaya ait lojistik nakliye işini yapmak istiyor ama bunu yapamadıklarını, nakliye işinin Ankara’daki bir aracı firmaya verildiğini, bunun karşılığında kooperatifteki araçların çalışamadığını belirtiyorlar. Hemen biz burada fabrikanın dibindeyiz, fabrikaya çok yakınız. Her türlü belgemiz, işlemimiz, evrakımız, faturalarımız, teminatımız, sözleşmemiz var. Her şeyi yapmaya hazırız! Vergi veriyoruz, çalışıyoruz, sigorta primi ödüyoruz, KDV ödüyoruz her şeyimiz yasal. Dolayısıyla buradaki bir firmanın nakliye işlerinin bize verilmesi gerekiyor ancak biz bunu alamıyoruz. Biz bunu alamadığımız için Ankara’daki bir firma bunu yapıyor. Karşılığında, Bahşılı’da 80, Kırıkkale’de 400’e yakın nakliyeci esnafı mağdur durumda. Bu kış günü nakliye işi yapamadıkları için evlerine ekmek götürmekte zorlanıyorlar. Bunun yanında tabii yüksek akaryakıt fiyatları, mazot fiyatları, araçların yedek parça fiyatları, sigorta ücreti, BAĞKUR primi, SSK primi derken zaten iş yapmakta, para kazanmakta zorlanan kooperatif esnafımız, bir de hemen yanlarındaki fabrikanın nakliye işlerini alamadıkları için kış günü daha da çaresiz kalmış durumdalar. Buradan yetkililere sesleniyoruz, bu mağduriyet bir an önce giderilsin. Bahşılı’da, Kırıkkale’de fedakarca mücadele eden ekmeğinin peşinde olan, alın teri akıtan nakliyeci, tırcı esnafımızın, kamyoncu esnafımızın sesi duyulsun istiyoruz. Her iki başkanımıza da teşekkür ediyoruz, onların yanında olmaya onların sesini duyurmaya devam edeceğiz.” dedi.

 Bahşılı Kamyoncular, Tırcılar ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde düzenlen toplantıya, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Emrah Kılıçay ve Bahşılı Kamyoncular, Tırcılar ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Öztürk’ün yanı sıra çok sayıda tırcı ve kamyoncu esnafı da katıldı. 

 

İlginizi Çekebilir

Kalefest 2024 için ilk toplantı yapıldı

İlginizi Çekebilir

VALİ BAYRAK HEDİYE EDEN ELLERİ ÖPTÜ

İlginizi Çekebilir

MERHAMET DERNEĞİ AFGANİSTAN YARDIM TRENİNDE YERİNİ ALDI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

46789

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#