• Dolar
    32.347
  • Euro
    34.870
  • Ç.Altın
    3.975
  • Altın
    2.400
KIRIKKALE
17°
06:58

Öğleye kalan Süre

MÜJDE! TEMİZ ENERJİ PELET YAKITI ARTIK KIRIKKALE’DE

Kırıkkale Yahşihan Yeni Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren Kale Ticaret Pelet üretim tesisi, sıkıştırılmış talaştan elde ettiği yeni nesil yakacak türü olan peleti il ve ilçelere gönderiyor.


Kale Ticaret Pelet üretim tesisi pelet havaların soğumaya başladığı şu günlerde sezon hazırlıklarını tamamladı.Firma Yekilisi Kadir Aktepe Kırıkkale’de daha önce yapılmamış olan bir işe girişerek kömüre rakip olan pelet üretimi yapan firma faaliyetlerine geçen sene başladı. Çam talaşının sıkıştırılması ile ortaya çıkan PELET yeni bir yakacak türü.

Pelet Yakıtı birçok özelliği ile dikkat çekiyor. Doğa dostu olan yeni nesil yakacak türü 4350 kaloriye sahip. Çevre dostu olduğu için çevreyi kirletmiyor, zehirlenme riski bu yakacak türüyle tarih oluyor. En önemli özelliklerinden biri de kül oranı çok az olmasıdır.

Kale Ticaret Pelet üretim tesisi ismi ile faaliyet gösteren firma, günde 15 ton pelet üretimi gerçekleştiriyor. Yaz boyunca üretimine devam edip stoklarını oluşturan Kale Ticaret Pelet üretim tesisi, yeni sezon ile birlikte farklı bölgelere ürün göndermeye başladı. Toplam 5.000 metre kare alana sahip tesis, kış dönemi nedeniyle üretim kapasitesini artırdı.

Kömürün kullanıldığı her yerde kullanılan Pelet Yakıtı hem konutlarda ısınma amaçlı, hem de sanayi sektöründe enerji amacıyla kullanılabiliyor. Pelet evde sobalarda, kalorifer kazanlarında, otellerde, sanayide, ekmek fırınlarında ister elle dolum yapılarak ister otomatik dolum sistemi ile rahatlıkla kullanılabilir.

Kırıkkale ’de üretilen pelet il geneli başta olmak ilçelere köylere gönderim sağlanıyor.

İŞLETMELER TERCİH EDİYOR

Kale Ticaret Pelet üretim tesisi, uzun yıllar önce kullanılan talaş sobalarının modern bir şekilde geri dönmesini sağlıyor. Geri dönüşüm ürününden elde edilen bu yakacak çevre dostu olduğu için duyarlı vatandaşlar ve çevre hassasiyeti olan firmalar ile özellikle buhar ve sıcak su üretimi ihtiyacı olan firmalar tarafından rağbet görüyor.

 

KULLANAN YÜZDE 100 MEMNUN - SİPARİŞLER KISA SÜREDE TESLİM

 

Peletin henüz çok bilinmediğini ifade eden Kale Ticaret Pelet üretim tesisi yetkilisi Kadir Aktepe “Pelet kömüre rakip olacak bir yakıt türü. Çevreci olmasından dolayı çok tercih ediliyor. Pelet yapımı için fabrikaya gelen çam talaşı önce kurutuyoruz. Presleyip kapsül haline getiriyoruz. Özel makinelerde sıkıştırılmış çam talaşlardan ortaya çıkan kapsül 6 mm boyutlarında ve belirli bir standarda sahip.  20 kilogramlık lamineli su geçirmez torbalara konulan pelet satışa sunuluyor. Daha sonra soğutup, nemini alıyoruz ve son olarak paketleyip satışa hazır hale getiriyoruz.

Firmamızın geliştirdiği ve özel olarak ürettiğimiz Pelet sobaları sayesinde klasik kovalı sobalarda dahi bu ürünü rahatça kullanabilirsiniz.. Pelet kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Peleti kullananlar yüzde 100 memnun kalıyor. Özellikle doğalgazın bulunmadığı ilçe merkezine uzak mahallelerde Pelet çok kullanılmaya başlandı. Kalorisi yüksek olduğu için diğer yakacaklardan daha fazla ısıtıyor. Kül oranı çok az % 0,5 - %1 aralığındadır. Aynı zamanda duman oranı da çok az. Kömürün %75 ini yakıp %25’ini kül olarak geri alıyoruz ancak peletin % 99’u yanıyor kül çıkmıyor. Günde yaklaşık 15 – 20 ton üretim yapıyoruz. Kış sezonu için tüm hazırlıklarımız tamam. Stoklarımızı doldurduk. Siparişleri kısa sürede ulaştırmak için hazırız. Talebe göre kapasitemizi arttırabiliyoruz. Peletin popülaritesi her geçen gün artıyor ancak şunu da belirtmekte fayda var; bu iş belirli kalite standartlarına sahip, özellikle yakması yasak olan MDF gibi ürünlerden elde edilen pelet kazanlara ciddi anlamda zarar veriyor. Yasak olan bu ürünler için aynı zamanda Çevre Bakanlığının ciddi yaptırımları mevcut. Bu bağlamda pelet alırken doğal ve katkısız olan ürünler tercih edilmeli, Doğal ve katkısız ürünlerle çalışan ve yeni nesil sistemler ile çalışan firmamız bu anlamda bölgenin en güçlü tedarikçisi konumundadır.” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kapkaççı tutuklandı

İlginizi Çekebilir

Suç Örgütü Üyesi Kırıkkale'de Yakalandı.

İlginizi Çekebilir

2024 YENİ TRAFİK CEZALARI BELLİ OLDU!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

52784

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#