• Dolar
    32.278
  • Euro
    34.880
  • Ç.Altın
    3.967
  • Altın
    2.433
KIRIKKALE
27°
02:19

İmsak'a Kalan Süre

Müjde havada kaldı

Elektrik borcu nedeniyle içme suyu sıkıntısı yaşayan Köprüköy’e, güneş enerjisi müjdesi verilmişti ama


GÜNEŞ ENERJİLİ ÇÖZÜM

Aylardır elektrik borcu nedeniyle su sıkıntısı yaşayan Köprüköy’e güneş enerjili çözüm bulunmuştu. Buna göre Köprüköy Su Deposuna İl Özel İdaresi tarafından Güneş Enerjisi Sistemi yapılacak ve elektrik üretimi buradan sağlanarak, köye su verilecekti. Bu çözüm fikri Kırıkkale’de ve Köprüköy’de müjde olarak görülmüş ve çalışmaların başlaması için geri sayım başlamıştı. Kırıkkale İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonuna MHP’li üyeler tarafından önerge verilmiş ve elektrik sistemi için ilk adımda atılmıştı. Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hilmi Şen, önergeyi onaylayarak meclise sundu ve oylama yapıldı.

MECLİSE SUNULDU

Önergenin İl Genel Meclisine gelmesiyle birlikte 6 Haziran Tarihinde oylama yapıldı. 6 Haziran’da yapılan toplantının 3 gündem maddesinde “Balışeyh İlçesi Kırlangıç Köyüne İmamevi yapımı için 150.000,00.-TL. Keskin İlçesi Yeniyapan Köyüne İmamevi yapımı için 100.000,00.-TL. Keskin İlçesi Ceritkale Köyü mezarlık ihata duvarı yapımı için 40.000,00.-TL. Karakeçili İlçesi Akkoşan ve Sülübük Köylerine Köy Konakları yapımı için 200.000,00.-TL. Sulakyurt İlçesi Danacı Köyüne Güneş Enerji Sistemi kurulması için 150.000,00.-TL ve Keskin İlçesi Köprü Köyü İçme Suyu Sisteminin Güneş Enerji Sistemine dönüştürülmesi ve İl Özel İdare Programlarına dahil edilmesi”ne ait talepler bulunmaktaydı.

ÖNERENLER REDDETTİ

6 Haziran’da yapılan oylama neticesinde anlamsız bir sonuç ortaya çıktı. Plan Bütçe komisyonuna öneride bulunan MHP gurubu üyesi İl Genel Meclisi Üyeleri kendi önerileri için red oyu kullandılar. MHP’li üyelerin Red oyu kullandığı toplantıda Ak Parti gurubu üyeleri de kararsız oy kullanmayı tercih ettiler. Oylama sonucunda aralarında Köprüköy Güneş Enerjisinin de bulunduğu 3. Maddede yer alan tüm hükümler nispi çoğunlukla reddedildi. MHP’li üyelerin önce önerge vermesi sonra reddetmesi kafaları karıştırırken, Ak Parti gurubunun neden kararsız kaldığına kimse anlam veremedi. Meclis içi rekabet kaynaklı olduğu tahmin edilen oylamanın cefası ise su sıkıntısı yaşayan Köprüköy halkına kaldı.

İlginizi Çekebilir

7 VATANDAŞIMIZ HAKKA YÜRÜDÜ

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de bin 449 kişi işe yerleştirildi

İlginizi Çekebilir

AKŞENER HASTANEYE KALDIRILDI

Haber Yorumları

Yorum Yaz

41302

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#