• Dolar
    32.883
  • Euro
    35.182
  • Ç.Altın
    4.063
  • Altın
    2.450
KIRIKKALE
31°
01:43

Akşam'a Kalan Süre

MTV’lerin ödeme şekli değişti

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle birlikte 2024 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) %58,46 oranında arttı.


Bu düzenlemeye göre, araç sahipleri MTV'yi yılda bir kez, iki taksit halinde ödemek zorunda olacaklar.

Geçen yıl 1.479 TL olan MTV, 2024'te 2.343 TL'ye yükseldi. Benzer şekilde, 2023'te 3.323 TL olan bir aracın MTV'si 2024'te 5.265 TL'ye çıktı. Yeni düzenlemeye göre, elektrikli araç sahipleri ise verginin dörtte birini ödeyecek.

MTV ÖDEME DETAYLARI

Araç sahipleri, MTV ödemelerini Ocak ve Temmuz aylarında iki taksit halinde gerçekleştirebilecekler. Ödemeler zamanında yapılmadığı takdirde faiz uygulanacak. Ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla kredi kartı kullanımı yaygınlaştırıldı ve bankalar özel kampanyalar düzenlemeye başladı.

 ÖDEME TARİHLERİ

  • İlk taksit son ödeme tarihi: 31 Ocak
  • İkinci taksit son ödeme tarihi: 31 Temmuz

BANKA KAMPANYALARI

Garanti Bankası, MTV ödemelerinde özel kampanyalar sunarak araç sahiplerine destek oluyor. "Yarısını Öde" kampanyası kapsamında, Temmuz ayında taksit ödeme konusunda sıkıntı yaşayanlar için faizsiz ek taksit seçenekleri sunulacak. Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin Garanti Bankası'na ait bir kredi kartına sahip olmaları ve SMS yoluyla başvuru yapmaları gerekiyor.

Kampanyaya katılmak ve MTV borcunu faizsiz olarak iki taksitte ödemek isteyenler, "MTV2" yazıp, kendi telefon numarasına gönderilen SMS'teki şifreyi 3340'a geri göndermeliler. Banka tarafından sunulan örnek format ise "MTV2 ŞİFRE" şeklinde olacak.

 MTV HESAPLAMA

MTV ödemeleri, aracın türüne, motor hacmine ve yaşına bağlı olarak belirlenir. Araç sahipleri, MTV ödemelerini zamanında yaparak faiz yükünden kurtulabilirler.

 

İlginizi Çekebilir

3 bin 684 talep olumlu sonuçlandırıldı

İlginizi Çekebilir

Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında güvenlik zirvesi: Sınırlarımızda 'teröristan' kurulmasına izin vermeyeceğiz

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de dolu ve sağanak etkili oldu: Dereler taşma noktasına geldi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

51289

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#