• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
02:18

İmsak'a Kalan Süre

MKE HAVUZ FİYATI YUH DEDİRTTİ

Bayramda ırmağa kaçan toplarını kurtarmak isterken boğularak can veren üç çocuğun ardından, yetkililer ardı ardına açıklama yaparak ırmak ve göletlere girmeyin diyor ama…


HAVUZ FİYATI DUDAK UÇUKLATIYOR

Kırıkkale’nin Bahşılı İlçesinde ırmağa kaçan toplarını kurtarmak için ırmağa giren üç çocuk boğularak can vermişti. Çocukların vefatından sonra Kırıkkale’de yetkililer bir biri ardına uyarılar yaparak ırmak ve göletlere girilmemesi gerektiğini ifade ediyorlar. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde, havuza girerek serinlemenin bedeli ise  ateş pahası. Yıllardır Kırıkkale’de hizmet veren ve Kırıkkale’nin tek havuzlu sosyal tesisi olan MKE Yüzme Havuzunun fiyatları dudak uçuklatıyor. Kırıkkale MKE Havuzundan faydalanmanın bedeli vatandaşa 150 lira iken, MKE personellerine ise 75 lira. 4 kişilik bir ailenin gitmesi halinde 600 liralık giriş bedelinin gözden çıkartılması gerekirken, yiyecek ve içecek bedelleri ise bu fiyatın dışında yer alıyor.

GENÇLİK SPORA AİT HAVUZLAR UCUZ

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait havuzlarda ise yüzme bedelleri aşırı uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Gençlik Spora ait Başpınar, Yenimahalle, Karakeçili, Bahşılı’da bulunan havuzlara giriş bedeli öğrenci için 10 lira, yetişkin için ise 20 lira. Yapılış maksadı yüzme öğretmek ve yarışlar düzenlemek olan Kurum Havuzları, uygun saatlerinde vatandaşlara hizmet vermeyi de ihmal etmiyor. Yaz okulları aracılığıyla bu havuzlarda çocuklara yüzme kursu verilirken, arda kalan zamanlarda havuz halka açılıyor. Cuma günü 21.30 – 23.00 arası, Cumartesi ve Pazar günleri 14.00 – 15.30 arası halka hizmet veren havuzlar, arda kalan zamanlarda ise çocuklara yüzme öğretilmesi için hizmet veriyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Havuz fiyatını en minimumda tutarken, bu bedeller Türkiye’nin en ucuz fiyatları olarak dikkat çekiyor.

BİR AYDA 55 KİŞİ BOĞULDU

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait havuzlarda kurslar nedeniyle halk seansları doğal olarak kısa zaman dilimine ayrılırken, vatandaşların doyasıya serinleyebileceği ve hizmet alacağı tek havuzlu sosyal tesis olan MKE Yüzme Havuzunun fiyatları tepki topluyor. Son bir ayda ülke genelinde 55 vatandaş ırmak ve göletlerde boğularak can verirken, Kırıkkale’de vatandaşların uygun fiyata yüzebileceği alan neredeyse hiç yer almıyor. Özel işletmeler haricinde, sosyal tesis olarak hizmet veren tek havuz olan MKE Yüzme Havuzuyken, kurumun anonim şirket olduktan sonra ki davranışları MKE’yi halktan kopartıyor. Bu durum ise vatandaşların tepkisine neden oluyor.

İlginizi Çekebilir

SALDIRIYI PKK ÜSLENDİ

İlginizi Çekebilir

TÜRKYILMAZ İŞCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

İlginizi Çekebilir

Enerjisa Başkent EDAŞ’ın Yahşihan’a milyonluk yatırımları sürüyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

52764

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#