• Dolar
    32.981
  • Euro
    35.291
  • Ç.Altın
    4.045
  • Altın
    2.462
KIRIKKALE
33°
04:10

Öğleye kalan Süre

Milli servet çürüyor!

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ek binası olarak inşa edilen Yanık Hastanesi, 10 yılı aşkın bir süredir kaderine terk edilmiş halde bekliyor.


Kırıkkale’de halk arasında Arpalık Çukuru olarak bilinen bölgeye, 10 yılı aşkın bir süre önce Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ek binası olarak, Yanık Hastanesi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi inşa edilmişti. İnşaat planlanırken hastanenin yanık tedavisinde Türkiye standartlarının üzerinde olacağı ve yanık tedavisinde Kırıkkale’nin bir merkez olacağı ifade edilmişti. Fizik tedavi hastalarının ve yanık hastalarının tedavisi için kullanılacak olan hastanenin 2013-2014 yıllarında hizmete girmesi bekleniyordu. ancak inşaatın bitmesinden sonra hastanede hiç yanık tedavisi yapılmadı ve yalnızca Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet verdi.

Söz konusu hastane aradan geçen 10 yıla rağmen halen hizmete girmedi. İnşaat çalışmalarının devam ettiği dönemlerde ‘Türkiye standartları üzerinde bir hastane’ olarak gösterilen 125 yatak kapasiteli hastanenin, aradan geçen bunca yıla rağmen neden hizmete sokulmadığı veya ilerleyen dönemde hizmete girip girmeyeceği halen belirsizliğini koruyor. Osman Durmuş’un, Sağlık Bakanlığı döneminde Yüksek İhtisas Hastanesini yaptırması ve Kırıkkale’de vatandaşlar tarafından en sevilen siyasetçi olması nedeniyle Ak Parti iktidarı Osman Durmuş’un hizmetlerini gölgede bırakmak adına Tıp Fakültesi Hastanesi, Yanık Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi ek binası ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi aynı dönemde inşa edilmişti. Yapılan hastanelerin tamamı şehre hizmet verirken, milyonlarca liraya mal olan Yanık Hastanesi atıl vaziyette duruyor.

İlginizi Çekebilir

KIRIKKALE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ÖMER ELİDEMİR OLDU

İlginizi Çekebilir

Kalbine yenik düşen polis memuru için tören düzenlendi

İlginizi Çekebilir

KIRIKKALE CAYIR CAYIR YANIYOR

Haber Yorumları

Yorum Yaz

10910

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#