• Dolar
    0.000
  • Euro
    0.000
  • Ç.Altın
    0.000
  • Altın
    0.000

°

Köşe Yazarı

Murat Tekin

  •  05 Eylül 2023
  • 2024 YEREL SEÇİMİ


    2024 YEREL SEÇİMİ

                                                     Selâmün Aleyküm.

    Ülkemiz, şimdi de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. Siyasi partilerden belediye başkanı veya belediye meclis üyesi adayı olmak isteyenler (özellikle Ak Parti, CHP ve MHP aday adayları), aday adaylıklarını açıklayacaklar ama sanki bir yerden işaret bekliyor da o işaret geldikten sonra aday adaylıklarını açıklayacakmış izlenimi veriyorlar.

    Aslında aday adayları biran evvel ortaya çıkıp, belediyeler de neler yapacaklarını, şehirlerin sorunlarını nasıl çözeceklerini, hemşehrilerine hangi hizmetleri yaparak şehirlerini müreffeh ve yaşanabilir bir şehir haline getireceklerini anlatmalılar. Siyasi Partiler de aday adaylarının içinden, şehre ve vatandaşa en iyi hizmeti yapacağına inandığını adayı olarak göstermelidirler.

    Hiçbir yerden icazet ve işaret almadan (tabii ki istişareler yaptık) Saadet Partisi Kırıkkale Belediye Başkan aday adayı olduğumu 30 Ağustos’ta açıkladım. (Kırıkkale Belediye Başkan aday adayı olarak ilk resmî açıklamayı yapan olduğumu da basından öğrendim.)

    Müsaadenizle kendimi biraz tanıtayım: 1969 Kırıkkale doğumluyum. Gündoğdu İlkokulu, Gürler Ortaokulu ve Kurtuluş Lisesinde okudum. 1988 yılında başladığım Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 1992 yılında mezun oldum. Askerlik görevimi (14 ayı OHAL Bölgesinde olmak üzere toplam 17 ay) 1994 yıl sonunda tamamladıktan sonra 1995’te bir kamu kuruluşunda göreve başladım. 2015 yılında başladığım profesyonel sendikacı görevimi 31 Temmuz’da emekli olarak nihayete erdirdim. Baba tarafım Kırşehirli, anne tarafım Karacalı’dır. Evli ve iki erkek evladım vardır.

    Nasip olur da Saadet Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı olur ve seçimi kazanacak olursam, yapmak istediklerimi burada (seçim beyannamesi niteliğinde de değerlendirebilirsiniz) açıklamak istiyorum:

    1-Belediyelerde en önemli yürütme organı Belediye Meclisidir. Kırıkkale Belediye Meclisinin 31 üyesi bulunmaktadır. Meclis üyeleri seçilene kadar herhangi bir siyasi partinin adayı iken seçildikten sonra Belediye Meclis Üyesi vasfında olduklarından, her bir meclis üyesi eşit ve aynı hakka sahip olacaktır. Saadet Partisi meclis üyesi ile diğerlerinin arasında hiçbir fark olmayacaktır.

    Meclis üyeleri ile belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerini bir araya getirip, elbirliği ile çalışıldığı zaman şehre ve vatandaşa ne kadar kaliteli hizmet sunulduğunun önemi anlatılacak ve birlikte çalışmaları sağlanacaktır. Bir meclis üyesi, mahallenin biriyle ilgili bir sorunu idari personele ilettiği zaman, idari personel sorunun giderilmesi için gereğini yapacak ve neticesinden de meclis üyesini bilgilendirecektir.

    2-Kırıkkale’de belediye başkanlığı yapıp da halen hayatta olan sayın başkanlarımızla yılda iki defa bir araya gelip, onların engin tecrübelerinden istifade edeceğim. Halkın teveccühünü kazanarak seçilen ve halka hizmeti şiar edinen bu başkanlarımıza vefa borcumuz olduğuna inanıyorum. Bir araya geldiğimizde; “Sizler bu şehirde belediye başkanlığı yaptınız. Görev sürenizce neyi yanlış, neyi doğru yaptınız? Yapmak isteyip de yapamadığınız, yapmak istemediğiniz halde yaptığınız? Belediye Başkanı olsanız şimdi ne yapardınız?” sorularımın cevaplarını almayı çok arzularım.

    3-Halkın arasında olan bir başkan olacağım. Enaniyeti yüksek, kibirli, odasından çıkmayan bir başkan olmayacağım.

    4-Seçilene kadar Saadet Partisinin adayı, seçildikten sonra ise tüm Kırıkkale’nin belediye başkanı olacağım. Derneklerin, vakıfların etkinliklerine katılacağım gibi davet edildiğimde siyasi partilerin de etkinliklerine katılacağım.

    5-Şehrimizin içme suyu isale hattı, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yani şehrin tüm altyapısı yeniden yapılacak. 1990’lı yıllarda yapılan altyapılar şehrimize kifayet etmiyor. Mutlaka yenilenmeli, yenileyecekte biz olacağız inşaallah.

    Nasipse devam edeceğiz.

    Selam ve dua ile...

    Yazar Yorumları

    Yorum Yaz

    86546

    Hakkımızda

    bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

    Uygulamamız

    Üyeliklerimiz

    İha üyesidir

    İletişim

    #

    #

    #

    #