• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
26°
01:30

Öğleye kalan Süre

KKÜ projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenecek

Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri, TÜBİTAK projelerinde başarı geleneğini sürdürüyor.


Yakın Geleceğin Büyük Türkiye'si vizyonu çerçevesinde akademik personeli ve özellikle geleceğin mimarı öğrencilerle proje üretmeye teşvik eden Kırıkkale Üniversitesi, bu alandaki istikrarlı başarısını TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 2.Dönem Çağrısı sonuçlarında bir kez daha gösterdi.

198 üniversitenin toplamda 16.694 proje başvurusu yaptığı 2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’na 187 proje başvurusu yapan Kırıkkale Üniversitesi 113 projesi destek almaya hak kazandı.

KABUL EDİLEN 113 BAŞVURUSUNUN FAKÜLTE VE MESLEK YÜKSEKOKULLARINA GÖRE DAĞILIMI

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nda Kırıkkale Üniversitesi'nin kabul edilen 113 başvurusunun fakülte ve meslek yüksekokullarına göre dağılımı; Güzel Sanatlar Fakültesi 22, Sağlık Bilimleri Fakültesi 20, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 17, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi 15, Eğitim Fakültesi 12, Veteriner Fakültesi 6, Keskin MYO 6, Tıp Fakültesi 4, Kırıkkale MYO 3, Delice MYO 3, Spor Bilimleri Fakültesi 2, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1, İslami İlimler Fakültesi 1, Sağlık Hizmetleri MYO 1 şeklinde oldu. 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı’nda ise TÜBİTAK, 103 üniversitenin yapmış olduğu toplam 1261 başvurunun sadece 761’ini desteklemeye uygun gördü. Bu alanda 2 başvuru yapan Kırıkkale Üniversitesi başvuruları TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün 2 projesi, 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023 Yılı 2.Dönem Çağrısı sonuçlarına göre destek almaya hak kazanan projeler arasında yer aldı.

 "BU GÜZEL REKABETİN GERÇEK KAZANANI YAKIN GELECEĞİN BÜYÜK TÜRKİYESİ OLACAKTIR"

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Ersan Aslan, öğrencilerin mezun olmadan bölümleriyle ilgili çalışmaların içinde yer almalarının ve projeler üretmelerinin ülkemizin geleceği açısından önemli olduğunu belirterek “Farklı alanlarda ve bilimsel disiplinlerde rekabetin olduğu, sürekli olarak yeni fikirlerin ve teknolojilerin üretildiği, bu yeniliklerin dünyaya yön verdiği bir dönemdeyiz. Gerek ürettiğimiz yerli ve milli projelerle gerekse savunma sanayi araçlarımız ile uluslararası alanda söz sahibi haline geldik. Dosta güven düşmana korku veren bu gibi yerli ve milli teknolojik ürünlerimiz bir proje olarak başladı. Öğrencilerimize proje hazırlama eğitimleri verdiğimiz gibi İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Üniversitemiz TEKNOPARK’ından yetkililerin katılımıyla Proje Yönetimi Çalıştayları düzenledik. Başarı geleneğini artırarak sürdüren Üniversitemiz, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022 Yılı 2.Dönem Çağrısı sonuçlarına göre 59, 2023 Yılı 1.Dönem Çağrısında ise 91 proje desteği almaya hak kazanmıştı. Son çağrıda ise bu sayıyı daha da artırarak 113' e çıkardık. Üniversiteler arasındaki bu güzel rekabetin gerçek kazananı Yakın Geleceğin Büyük Türkiyesi olacaktır." dedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

Validen doğal afetlere karşı çiftçilere uyarı: "TARSİM sigortasını yaptırın"

İlginizi Çekebilir

İYİ PARTİDEN KIRŞEHİRLİLER DERNEGİNE ZİYARET

İlginizi Çekebilir

3 VATANDAŞIMIZ HAKKA YÜRÜDÜ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

96713

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#