• Dolar
    32.340
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.390
KIRIKKALE
17°
02:56

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale’nin en eski İbadethane için şaşırtıcı karar

Kırıkkale'nin köklü ibadethanelerinden biri olan Fırınlı Camii için endişe verici bir rapor ortaya çıktı.


Caminin dayanıklılığına dair yapılan incelemelerde yıkım tehlikesi olduğu belirlendi.

Kırıkkale’nin en eski ibadethanelerinden biri olan Atatürk Bulvarında ki Fırınlı Cami için tutulan dayanıksız raporu şok etkisi yarattı. Her gün yüzlerce kişinin ibadetini yerine getirdiği Camide yapılan incelemede yıkım tehlikesi olduğu öğrenildi.

RAPOR, A1, B1, B2 DÜZENSİZLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Önceki dönem dernek başkanının ilgili mercilere ilettiği dayanıklılık raporu, yapılan güçlendirme çalışmaları için başvuruda bulunulmasına rağmen yetkililerin herhangi bir işlem yapmadığı iddiasıyla gündeme geldi. 2020 yılında Pelen Mühendislik tarafından hazırlanan "Deprem Risk Analiz Raporu"nda binanın risk altında olduğu ifade edildi. Rapor, A1, B1, B2 düzensizlikleri tespit edildiğini belirtiyor.

VELİ KORKMAZ'IN 2014 YILINDA CAMİYİ YENİLEMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLAMIŞTI

Konu hakkında bilgi sahibi olan vatandaşlar, günlük ibadetlerini gerçekleştirdikleri bu caminin risk altında olmasına rağmen kullanmaya devam ettiklerini belirtiyorlar. Mahallelerinde bulunan tek caminin Fırınlı Camii olduğunu dile getiren vatandaşlar, caminin yeniden yapılmasını talep ediyorlar. Öte yandan, eski Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın 2014 yılında camiyi yenilemek için çalışmalara başladığı ancak projenin kendisinin tekrar aday olmamasıyla askıya alındığı öğrenildi. Veli Korkmaz'dan sonra ne belediye ne de müftülük tarafından caminin yenilenmesi için herhangi bir çalışma yapılmadı.

İlginizi Çekebilir

Önal, Kırıkkale’de tıkanan mazgala ekiple müdahale etti

İlginizi Çekebilir

"Dur" ihtarına uymayan alkollü sürücü, trafik polisine çarpıp kaçtı

İlginizi Çekebilir

Mercek-11 operasyonu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

25127

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#