• Dolar
    34.245
  • Euro
    37.638
  • Ç.Altın
    5.014
  • Altın
    2.920
KIRIKKALE
30°
04:52

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkaleli Bekir Muhammed Uyumaz'dan gururlandıran başarı

Kırıkkale'nin Keskin ilçesi nüfusuna kayıtlı olan 11 yaşındaki Bekir Muhammed Uyumaz, Bitlis'te düzenlenen Türkiye Muay Thai Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak Türkiye 2.’si oldu.


Genç sporcu, bu büyük başarıyla hem ailesini hem de yaşadığı Van’ı gururlandırdı.

SPOR KARİYERİNDE HIZLA YÜKSELİYOR

Bekir Muhammed Uyumaz, 6 yıldır uzak doğu dövüş sporlarıyla ilgileniyor ve bu alandaki yeteneğini sürekli geliştiriyor. Üç yıl önce ailesinin işleri nedeniyle Van'a yerleşen genç sporcu, Muay Thai'deki başarısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Milli takım antrenörü Sinan Ağlar tarafından çalıştırılan Bekir Muhammed, sadece dövüş sporlarında değil, aynı zamanda satranç ve mangala gibi zeka oyunlarında da 1.'likler elde ederek çok yönlü bir sporcu olduğunu kanıtladı.

AİLE DESTEĞİYLE GELEN BAŞARI

 Bekir Muhammed'in annesi Van'da hemşire olarak görev yaparken, babası bilişim sektöründe esnaflık yapıyor. Aile, iş imkânları nedeniyle Van'a yerleşmiş ve burada Bekir Muhammed, spor ve zeka oyunlarındaki başarılarını daha da ileri taşımış. Ailesinin desteğiyle genç yetenek, azmi ve disipliniyle gelecekte daha büyük başarılara imza atmayı hedefliyor.

Bu başarı, hem Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde hem de yaşadığı Van'da büyük bir gurur kaynağı oldu. Türkiye Muay Thai Şampiyonası'nda kazandığı gümüş madalya, Bekir Muhammed Uyumaz'ın gelecekteki spor kariyeri için önemli bir basamak niteliği taşıyor.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale müftüsü Balıkesir’e atandı

İlginizi Çekebilir

Ümit Suluhan Aşure Dağıttı

İlginizi Çekebilir

Çakmaklı ‘’Keskin’de sıkıntılar bitecek’’

Haber Yorumları

Yorum Yaz

53479

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#