• Dolar
    32.205
  • Euro
    35.116
  • Ç.Altın
    4.082
  • Altın
    2.504
KIRIKKALE
25°
04:48

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale’den teknik ziyaret

Delice Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü 16 öğrenci ve Öğretim elemanlarından oluşan ekip, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne teknik gezi düzenledi.


Bölüm öğrencileri ile birlikte gerçekleştirilen geziye Dr. Öğr. Üyesi Kamil KARA, Öğr. Gör. Şeyma Hümeyra ÇAKIR, Öğr. Gör. Kaan Fethi KAYA, Öğr. Gör. Berfin KILINÇ ve Öğr. Gör. Fatma ÖZDAMAR katıldı. Gerçekleştirilen gezi kapsamında Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Cenk YÜCEL ve Dr. Aynur KARAHAN koordinatörlüğünde Enstitünün genel tanıtımı ve Bölüm başkanlarının tanıtımı gerçekleştirildi. 9 Bölümden oluşan Enstitü çeşitli alanlarda çalışmalar yapmakta ve Ülkemiz genelinde tarım ürünlerinde sorun olan zararlı organizmaların teşhisi, yayılışları, yoğunluk ve zarar düzeylerinin tespit edilmesi, bunların ekonomik zarar seviyelerinin ve mücadele eşiklerinin belirlenmesi, doğal düşmanların saptanması, korunması ve kitle üretiminin gerçekleştirilmesi, mücadele metotlarının ortaya konması alanlarında da çalışmalar gerçekleştirdiği vurgulandı.

Teknik gezi devamında Tarımsal Fauna ve Mikroflora Bölümü Başkanı Yasemin GÜLER eşliğinde Böcek Müzesi tanıtıldı. Biyolojik Mücadele Bölüm Başkanı Dr. Durmuş ERDURMUŞ tarafından ise öğrencilere Biyolojik Mücadele Laboratuvarı tanıtılarak yapılan çalışmalar anlatıldı.

İlginizi Çekebilir

KALETEPE’DE EMANİ PERK FARKI

İlginizi Çekebilir

Tabancayla vurup hastane önüne bıraktılar

İlginizi Çekebilir

Şarlıoğlu Adaylığını Açıkladı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

25181

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#