• Dolar
    32.409
  • Euro
    34.846
  • Ç.Altın
    3.967
  • Altın
    2.400
KIRIKKALE
19°
02:38

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale'deki yaban hayatı fotokapana yansıdı

Kırıkkale'de kırsal alanlara yerleştirilen fotokapanlarla çeşitli yaban hayvanları doğal ortamlarında görüntüleyerek kayıt altına alındı.


Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından kaçak avcılığın önüne geçmek, kota ve envanter çalışmaları yapmak amacıyla yaban hayvanı popülasyonunun yoğun olduğu bölgelere fotokapanlar kuruldu. Arazi şartlarında güvenliği sağlamak, yaban hayatını gözlemlemek ve türlerin gelişimini kayıt altına almak amacıyla kullanılan bir görüntüleme sistemi, bozkırın vahşi yaşamdaki birbirinden ilginç anlara da tanıklık etti. Fotokapanlara vaşak, karaca, kurt, tavşan ve porsuk takıldı.

Kırsal ve ormanlık alanlarda, dağlık bölgelerde ve sulak alanların yakınlarında kurulan fotokapanlar, araştırmacıların ve kamu kurumlarının araştırmalarına önemli bir boyut kazandırırken, güvenlik ihtiyacı ile kullanan kişilere de hırsızlık ve talan engelleme konusunda büyük faydalar sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkalespordan bir kayıp daha

İlginizi Çekebilir

1 VATANDAŞIMIZ HAKKA YÜRÜDÜ

İlginizi Çekebilir

AYIPTIR AYIP GÜZELLİGİ NEDEN BOZARSINIZ Kİ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

22291

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#