• Dolar
    34.103
  • Euro
    38.146
  • Ç.Altın
    4.779
  • Altın
    2.874
KIRIKKALE
24°
03:48

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale'de eğitim yılı coşkulu törenle başladı

Kırıkkale'de 2024-2025 eğitim öğretim yılı, renkli ve coşkulu bir törenle başladı. Kentteki yaklaşık 46 bin öğrenci için ilk ders zili Mehmet Uzelli İlkokulu'nda çaldı.


Kırıkkale'de 2024-2025 eğitim öğretim yılı, renkli görüntüler ve coşkulu bir törenle başladı. Kentteki yaklaşık 46 bin öğrenci, ders başı yaparken, eğitim öğretim yılına dair ilk ders zili Mehmet Uzelli İlkokulunda çalındı.

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Vali Makas, konuşmasında milli ve manevi değerlere bağlı, geçmişine sahip çıkan evlatlar yetiştirme temennisinde bulundu ve bu hedefe ulaşmada öğretmenlere ve kendilerine başarılar diledi. Ayrıca, Kırıkkale'de 46 bin öğrenciye, 251 okulda 4 bin öğretmenle hizmet sunacaklarını belirtti. Öğrencilere zihin açıklığı, öğretmenlere ve velilere ise başarılar ve kolaylıklar diledi.

 Tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından, öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle devam etti. Gösteriler, davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Vali Makas, konuşmasında eğitimde millî ve manevî değerlerin önemine vurgu yaparak, evlatları donanımlı ve vatansever bireyler olarak yetiştirmek istediklerini ifade etti.

Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın ise konuşmasında, eğitim ve kalkınma arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde hazırlanan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” hakkında bilgi verdi. Modelin, öğrenci merkezli eğitim anlayışını benimsediğini ve teknoloji entegrasyonu, dijital okuryazarlık ile eleştirel düşünme becerilerini ön planda tuttuğunu belirtti. Ayrıca, modelin millî kültüre ve manevî değerlere bağlı bireyler yetiştirmeyi hedeflediğini vurguladı.

 Aydın, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, okulun önemini ve başarıya ulaşmanın çalışkanlıkla mümkün olduğunu belirtti. Öğrencilere düzenli çalışmaları ve öğretmenlerinden en iyi şekilde faydalanmaları tavsiyesinde bulundu.

Tören, Vali Mehmet Makas ve beraberindekilerin ilk ders zilini çalmasıyla başladı. Öğrenciler sınıflara alındı ve sınıflar balonlarla süslenmiş olarak hazır bulundu. Vali Makas, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere tebriklerini iletti ve hayırlı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini diledi.

Törene, Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Hamza Aygün ve Serkan Akpınar, şube müdürleri, Okul Müdürü Ali Varışlı, diğer yöneticiler ve veliler de katıldı.

 

 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de dolandırıcılık operasyonu

İlginizi Çekebilir

CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

İlginizi Çekebilir

Başkan Önal'dan ilk açıklama geldi:"Ekiplerimiz yangını kontrol altına almaya çalışıyor"

Haber Yorumları

Yorum Yaz

66428

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#