• Dolar
    32.340
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.390
KIRIKKALE
17°
01:39

Öğleye kalan Süre

Kira sözleşmeleri artık e-devlet'ten yapılacak

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkları rotadan kaldırmaya yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Bakanlık, e-kontrat uygulamasını devreye alarak, ev sahibi ve kiracıların kira anlaşmalarını e-Devlet üzerinden yapmalarını sağlayacak.


Son dönemde ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıkların temel nedeni olan yüksek kira bedelleri ve sözleşme ihlalleri, devlet müdahalesiyle çözüme kavuşuyor.

Artık, kira bedeli konusundaki anlaşmazlıklarda e-kontrat sistemi devreye girecek ve taraflar arasındaki sözleşmeler resmi bir şekilde kayıt altına alınacak. Bu sayede, fiyat konusundaki anlaşmazlıklarda delil olarak kullanılabilecek güvenilir bir kaynak ortaya çıkacak.

RESMİ KAYNAKLARDAN KİRA FİYATLARI HAKKINDA BİLGİ ALINABİLECEK

E-kontrat sistemi, bir bölgedeki kiralık dairelerin fiyatlarını haritalandıracak. Bu sayede ev sahipleri ve kiracılar, resmi kaynaklardan bölgesel kira bedeli bilgilerine ulaşabilecekler. E-kontrat uygulaması, hem ev sahiplerinin hem de kiracıların haklarını daha etkin bir şekilde koruyacak. Ev sahipleri ve kiracılar, kira bedelleri ile ilgili resmi kaynaklardan bilgi alabilecekler.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de süne mücadelesi başladı!

İlginizi Çekebilir

Türk-Metal'den Rekor üye

İlginizi Çekebilir

Sokak köpekleri 31 tavuğu telef etti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

26174

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#