• Dolar
    32.420
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    3.967
  • Altın
    2.400
KIRIKKALE
19°
03:11

Öğleye kalan Süre

Kılıçlar soğanı istihdama katkı sağlıyor

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, "Kılıçlar Soğanı Genç İstihdama Umut Oluyor" projesi kapsamında kurulan Kılıçlar Soğan Kurutma Tesisi'ni ziyaret etti.


TEMEL TARIM EĞİTİMİ VERİLECEK
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar köyünde kurulan tesiste incelemelerde bulunan Tekbıyıkoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Vali Tekbıyıkoğlu, tesiste18-45 yaş arası 30 kadının istihdam edileceğini belirterek, "KOSGEB İl Müdürlüğünün sağlayacağı eğitim desteğiyle Yahşihan Halk Eğim Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce kadınlara temel tarım eğitimi verilecek. Bu proje sayesinde kursiyerlerimiz Kılıçlar soğanı üretimi, iş sağlığı ve girişimcilik konularında hem eğitim alacak hem de ekonomik kazanç sağlayacak." ifadesini kullandı.

2 MİLYON BÜTÇE İLE KURULDU 
Tekbıyıkoğlu'na, Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu da eşlik etti. Köyde üretilen soğanların değerlendirilmesi ve bölgeye katkı sağlanması amacıyla Ahiler Kalkınma Ajansı ve Yahşihan Köylere Hizmet Götürme Birliğinin desteğiyle 2 milyon lira bütçeyle kurulan tesis, üretime hazır hale getirildi.

İlginizi Çekebilir

VALİ BAYRAK HEDİYE EDEN ELLERİ ÖPTÜ

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'yi kahreden ölüm! 27 yaşındaki doktor vefat etti

İlginizi Çekebilir

YILMAZER‘’HAYALLERİNİ YAZDI’’

Haber Yorumları

Yorum Yaz

22321

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#