Karpuzun Faydaları Neler?
Kemik Sağlığı İçin Karpuz: Kalp ve damar sağlığının korunmasında önemli bir yere sahip olan likopen maddesi kemik sağlığının korunmasında da oldukça önemli. Kan basıncının düzenlenmesinde de etkili olan karpuz kalsiyum ve potasyum ihtiyacınızı da karşılar.
Karpuz Cilt Sağlığını Korur: A vitamini içermesi ile cildin nem seviyesini dengede tutar ve erken kırışmanın önlenmesini sağlar.
Vücut Yağlarına Etkisi: Sitrülin içermesi sayesinde vücutta yağ birikimi önlenmiş olur. Amino asit olan sitrülin yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Bu sayede böbreklerinde daha aktif çalışması sağlanır.
Antioksidan Zengini: Karpuz; triterpenoidler, karotenoidler ve flavonoidler gibi bileşenler bulunduran karpuz serbest radikallerin zararlarının nötre indirir. Antioksidan sayesinde vücutta bulunan birçok serbest radikal ve parazit kolayca vücuttan atılır. C vitamini açısından zengin olan karpuz kanser türevlerine yakalanma riskini de azaltmaktadır.
Uykusuzluk ve Kas Ağrılarına Faydalı: Sinir sisteminin sağlıklı olmasını sağlayan karpuz uyku problemi ve kas ağrılarına iyi gelir.
Böbrekleri Çalıştırır: Karpuz tüketildiğinde idrara gitme isteği artar ve kolaylıkla idrar söktürür. Böbreklerin zorlanmadan çalışması faydalıdır ve bu sayede karaciğerde daha yorulmadan işlevini gerçekleştirir.
Sindirim Sistemine Destek Verir: Sindirim sisteminin yardımcısı olan lif deposu karpuzda yeterince bulunur. Lif içeren tüm sebze ve meyveler gibi karpuzda mideyi koruyarak kabızlığın giderilmesinde etkilidir.
Kas ve Sinirlerin Sağlıklı Olmasını Sağlar: Potasyum bakımından zengin olan karpuz sinir ve kasların daha iyi olmalarında etkendir. Bu sayede kasların güçlenmesini sağlar ve sinirleri yatıştırır.
Göz Sağlığını Korur: Retina pigmentlerin üremesine destek veren karpuz yaşın ilerlemesi ile gelişen makula dejenerayonuna karşı gözleri koruma altına alır. Beta karoten zengini karpuz gece körlüğüne yakalanma riskini de en aza indirgemektedir.
Kan Basıncını Dengeler: Kan basıncını dengeleyen karpuz felç ve inme gibi rahatsızlık risklerini azaltır. Gün içinde 3 dilim karpuz tüketerek yazın sıklıkla yaşanan kalp krizlerini önleyebilirsiniz.
Bağışıklık Sistemine Yararları: C vitamini açısından zengin olan karpuz bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı bünyeyi korur. Bağ dokusunu da koruyan karpuz hücre sağlığı içinde son derece önemlidir.
Karpuz Astıma Yararı: Düzenli olarak karpuz tüketenler astım hastalığına daha az yakalanıyorlar. C vitamini içermesi ile de astımın sonucunda oluşan ataklar daha hafif atlatılıyor.
Vali Tekbıyıkoğlu: "Aşı tesirini gösterdi, yatan hasta sayımız düşük"
KANDİLLER İNSANLARIN GÖNLÜNÜ AYDINLATIR.
PROJELER VE SAMİMİYETİ İLE GELİYOR
bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
#
#
#
#