• Dolar
    32.275
  • Euro
    34.770
  • Ç.Altın
    3.984
  • Altın
    2.406
KIRIKKALE
21°
02:2

Öğleye kalan Süre

‘Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği’ 2 Eylül’de

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde her yıl düzenlenen ve bu yıl 29’uncusu gerçekleşecek ‘Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’ 2 Eylül’de başlayacak.


Kaymakam Ali Can Uludağ ve Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir,eylül ayında yapılacak olan ‘Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’ hakkında bilgiler vererek, Kırıkkale halkını şenliğe davet ettiler.

1995 yılında ilk kez yapılan ‘Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’ bu yılda coşku ile kutlanacak. Türkiye’nin her bölgesinden vatandaş Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesine gelerek Yörük Türkmen aşiretlerinin gelenek ve yaşam tarzlarını yerinde yaşayarak öğreniyor. Bu yıl 29’uncusu yapılacak olan ‘Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’ 2 Eylül'de yapılacak. 

 Şenlik hakkında bilgiler veren Kaymakam Uludağ, “2 Eylül tarihinde Valimiz Mehmet Makas himayelerinde gerçekleştireceğimiz ‘Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’ne tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi. Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir ise, şenliğin amacının Türk kültürünü yaşatmak olduğunu söyledi. Aydemir ayrıca, “Karakeçili aşireti Türkiye'nin dört bir tarafına dağılmış bir aşirettir. Bu festivalle aynı kültürü yaşayan insanlar bir araya geliyor. Hazırlıklarınmızı tamamladık, tüm Kırıkkaleli hemşehrilerimizi davet ediyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

Tatilciler Dönüş Yoluna Geçti

İlginizi Çekebilir

METMET DEMİR ' SİYASET DÜŞÜNMÜYORUM '

İlginizi Çekebilir

Ümit Duman'a Yeni Görev

Haber Yorumları

Yorum Yaz

31850

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#