. Kırıkkale’yi yaşanabilir bir il haline getireceklerini söyleyen İşler: “Kırıkkale merkezde ne hizmet yapılıyorsa aynısı kenar mahallelerde de yapılacak” dedi.
Kırıkkale Belediye Başkanlığı’na talip olan Mustafa İşler gazetemize ziyaret gerçekleştirerek projelerini anlattı. Kırıkkale’nin en büyük problemi olan içme suyu ve altyapıyı yenileyeceklerini vurgulayan İşler: “Bu kadar insanın vebalini üzerimde taşımak istemem, içilebilir su herkesin hakkı, birilerinin sorumluluk alması lazım bu sebeple aday oldum” dedi.
“İŞSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ"
Kırıkkale’de çok daha ciddi, çok daha kapsamlı, Kırıkkale’nin hem altyapısıyla alakalı hem sosyal yapısıyla alakalı hem eğitim ve sosyal yapısıyla alakalı ciddi projelere ihtiyaç var” diyen Mustafa İşler açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Biz sahadan bu izlenimleri aldık, gözlemledik. Toplumun sorunlarına kayıtsız kalmak bir vebaldir. Ben allahın bana yüklediği bu vebal için yola çıktım Sahada çalışmalar yaptığım sırada ciddi problemlerle karşılaştım. Bu şehirde sosyal yaşamları olmadığı psikolojisi bozulan onlarca gencimiz var. Yine bir farklı durum evlilik oranları ve boşanma oranları. Boşanmalar çok fazla arttı. Bunun başlıca sebebi insanların geçinememesi. Bu insanlara yardım ediliyor. Ama bu yardımlar kalıcı çözümler değil. Biz inşallah seçildiğimiz takdirde işsizliği ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atacağız. Kırıkkale’nin bir diğer em önemli sorunu su. Ben bir sağlıkçıyım. İnsanın tükettiği su çok önemli. İçilebilir su için belli bir değerin karşılanması gerekiyor. Kullanılan suyun sağlığı tehdit etmemesi gerekiyor.
Çocuklarımız için parklar lazım. Oyuncak dağıtmak yeterli değil. Her çocuğun sağlıklı bir birey olup vatanına milletine fayda sağlaması için sağlam yetiştirilmesi lazım. Her mahallede parklar, kütüphaneler yapacağız. Yapılanlar işlerdeki yetersizlik bize aslında ne kadar büyük yatırımlar yapılması gerektiğini gösterdi. Bir şehirde oturan insanlar sokağa çıktığı zaman huzur bulmalı, kendini güvenli ve mutlu hissetmeli. İnsan nasıl evinde mutlu ise şehirde de yolda yürürken de, sosyal ortalarda bulunurken de kendini mutlu hissetmeli. Kırıkkale’de tüm hizmetler merkeze yapıldı. Gençlik merkezlerinden, parklara yatırımların çoğu merkezde toplandı. Kenar mahalleler bizim değil mi? Onlarda bizim. Dolayısıyla bizim projelerimiz arasında her mahalleye kütüphane, gençlik merkezi, halı saha, mahalle konağı yer alıyor. Tüm mahallerin sosyal olarak bir araya gelebileceği merkezler yapılacak. Tüm eğitimler mahallelere yayılacak. Ayrıca Kırıkkale’de sosyal alanlara sadece arabası olan gidebiliyor. Arabası olmayan fakir fukara buralara nasıl gidecek? Belediye’nin bu konuda ulaşım imkanı sağlaması lazım. Dinek Dağı, Çeşnigir Köprüsü gibi alanlara servis koyulmalı.Kırıkkale’nin altyapı, kanalizasyon, yol kaldırım sorunumuz var. Suyun içilebilir olması konusunda ciddi problemler var. Denek Dağı gibi su rezervi olan bir dağımız var. Biz ilk olarak bir şehir planlayıcı mühendisle oturup plan yapacağız. Kırıkkale’nin nüfusu 2 milyon olsa bile su, allt yapı ve kanalizasyon konusunda sıkıntı yaşamayacak şekilde bir planlama yaptıracağız. Kırıkkale nüfusu ne kadar artarsa artsın bu problemler yaşanmayacak.
Kırıkkale’de millet Caddesi’ne bir çiçek dikiyorsak Selim Özere’de dikeceğiz. Eğer kenar mahallelere çiçek dikmiyorsak, Millet Caddesi’ne de dikmeyeceğiz. Kırıkkale’deki varoş kavramını bitireceğiz. Böyle bir algı olamaz. Merkez güllük gülistanlık, diğer mahallelerde yatırım yok. Oradaki insanlarda bizim vatandaşımız. Kenar mahallelerdeki insanların sosyalleşmeye daha çok ihtiyacı var. Merkeze yatırım kafasından çıkılması lazım.”
Yüzde 75 hibeyle 500 ton tohum dağıtıldı
Belediye çalışanları Sungur’u istiyor
Suç makinesi çocuk yakalandı!
bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
#
#
#
#