• Dolar
    32.369
  • Euro
    34.808
  • Ç.Altın
    3.967
  • Altın
    2.393
KIRIKKALE
19°
00:41

Öğleye kalan Süre

İlaç fiyatlarına zam geldi

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan kararla İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru güncellendi. İlaçlara yüzde 25'lik zam geldi.


Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasına dair kararda önemli bir güncelleme yapıldı.Karara göre, ilaç fiyatlandırmasında temel alınan euro kuru güncellenerek fiyatlara yüzde 25'lik bir zam uygulanması kararı alındı. Yapılan düzenleme bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

İLAÇ FİYATLARINA ZAM GELDİ

Güncellenen euro değeri ile birlikte ilaç fiyatlarına yapılan yüzde 25'lik zam, özellikle vatandaşların ve sektör paydaşlarının dikkatini çekti.Daha önce 14 lira olarak uygulanan euro kuru, yeni kararla birlikte 17 lira 55 kuruş seviyesine yükseldi. Bu değişiklikle birlikte ilaç maliyetleri ve satış fiyatları da artış gösterdi.Söz konusu kararın, fiyat korumalı ürünlerde uygulanan barem değerini de etkilediği belirtildi. Barem değeri, fiyat korumalı ürünlerde 60 lira 51 kuruşa, diğer ürünlerde ise 31 lira 62 kuruşa yükseltildi.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de istinat duvarına çarpan tren raydan çıktı

İlginizi Çekebilir

KKÜ’DE EĞİTİM BAŞLADI

İlginizi Çekebilir

Sokak köpekleri 31 tavuğu telef etti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

12094

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#