• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
01:54

İmsak'a Kalan Süre

Hacılar’da SU Sorunu YOK

Hobi bahçeleriyle birlikte göç almaya devam eden Hacılar’da nüfusun artması nedeniyle su tüketiminin 10 katına çıkması sonrası Hacılar’da çözüm arayışları başlamıştı.


Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, akılcı bir çözüm üreterek kasabayı rahata kavuşturdu.

Pandemi dönemiyle başlayan hobi bahçelerine yönelişle birlikte göç aylamaya devam eden Kırıkkale Hacılar kasabasında su tüketimini de 10 katına çıkardı. Gerek hobi bahçelerinde ve gerekse konutlarda artan kullanım suyunda sıkıntı yaşanacağı sinyallerinin üzerine çözüm aranmaya başlandı. Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, nüfusa göre artan kullanım suyu ihtiyacı üzerine harekete geçerek akılcı bir çözüm buldu. Kasaba da kullanım suyu sorununu ortadan kaldırmaya yönelik arayışlar neticesini verdi.

4 bin nüfuslu Hacılar Kasabasında ileriye dönük su sorunu yaşanmaması için düşüncelerini yoğunlaştıran Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, yerinde bir çözümle kolları sıvadı. Belediye Başkanı Koyuncu, kasabaya 7 km uzaklıktan geçen Kızılırmak’tan kasabaya yeni bir su hattı çekecek ve sorunu kökten çözmüş olacak. Hacılarda kullanım suyu sıkıntısının yaşanmaması için geliştirilen proje hakkında görüşlerini dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu,”Bilindiği üzere Ülke genelinde iklim değişikliği ve çeşitli nedenlerden dolayı günümüzde su sıkıntıları yaşanmaktadır. Oysa yanımızdan Kızılırmak geçmekte. Bizde Kızılırmağın bulunduğu bölgede su sorununun sorun olmaktan çıkarılması konusunda tüm gayretimizle çalışmaktayız.”dedi.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de kaza! Aynı aileden 5 kişi yaralandı

İlginizi Çekebilir

Rusya’ya 48 bin dolarlık kiraz taşıyan tır kaza yaptı

İlginizi Çekebilir

31 Mart Belediye Başkan Adayları

Haber Yorumları

Yorum Yaz

94515

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#