• Dolar
    32.340
  • Euro
    34.879
  • Ç.Altın
    3.970
  • Altın
    2.390
KIRIKKALE
17°
07:33

Öğleye kalan Süre

Emekli ek zam istiyor!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) yönetim kurulu adına başkan Zekeriya Aytekin, 2024 yılı için yapılan düzenlemenin emeklileri memnun etmediğini belirterek, yeni bir düzenleme talep etti.


Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Zekeriya Aytekin, 2024 yılı için emeklilere yönelik yapılan düzenlemelerin memnuniyetsizlik yarattığını belirterek, yeni bir düzenleme talep etti.

AÇLIK SINIRININ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNİN ÜZERİNDE OLDUĞUNU VURGULADI

Ülkemizde 16,5 milyon emeklinin yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Aytekin, özellikle Kırıkkale gibi sanayi kentlerindeki 50 bin emeklinin yaşam koşullarının zorluğuna dikkat çekti. Emekli maaşlarının İstatistik Kurumu verilerine göre belirlendiğini ancak bu verilerin emeklilerin gerçek ihtiyaçlarını yansıtmadığını ifade etti. Açlık sınırının asgari ücret seviyesinin üzerinde olduğunu belirten Aytekin, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini vurguladı.

"ASGARİ ÜCRET SEVİYESİ 17 BİN TL OLMASINI İSTEMEKTEYİZ"

TÜED Yönetim kurulu adına başkanı Zekeriya Aytekin yaptığı açıklamada: " 2024 yılı için emekliye yansıtılan emekli memurlarla eşit hale getirilen yüzde 49.25 oranında bir düzenleme yapılması emeklileri memnun etmemiş olup yeniden emeklilere bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Ülkemizde 16,5 milyon emekli yaşamakta olup daha önce sanayi kenti olan Kırıkkale de 50 bin emekli yaşamaktadır emekli maaşları istatistik kurumuna göre yapılmaktadır istatistik kurumu verileri emeklinin enflasyonunu yansıtmamaktadır ülkemizde açlık sınırı asgari ücreti geçmiş durumda yoksulluk sınırı ise 50 bini geçmiş durumda Biz emeklinin temsilcileri olarak en düşük emekli maaşının 10 bin seviyesinde değil asgari ücret seviyesi 17 bin TL olmasını istemekteyiz" ifadelerine yer verdi.

İLAÇ KATKI PAYLARININ KALDIRILMASI İKRAMİYELERİN ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE GETİRİLMELİ

Aytekin yaptığı açıklamanın devamında: "Bu taleplerimizin yanında verilecek emekli zamlarının yüzdeli değil seyyanen verilmesi gereğine inanmaktayız ayrıca emeklilerin çalıştıkları zamanla ilgili kademeli bir sistemle zam yapılması gerekmektedir. Sonuç olarak emeklilere seyyanen zam yapılırken de az maaşı olan emeklilerin ön planda tutulması gerekmektedir bu taleplerimizi dile getirirken eski taleplerimiz olan intibakın yeniden düzenlenmesi ilaç katkı paylarının kaldırılması ikramiyelerin asgari ücret seviyesine getirilmesi ön planda olması gerekmektedir. Bu isteklerimizin yerine getirilmesini iktidardan dan beklemekteyiz" şeklinde açıklama yaptı.

İlginizi Çekebilir

GÖRMEK İÇİN SEN VARSIN

İlginizi Çekebilir

4 VATANDAŞIMIZ HAKKA YÜRÜDÜ

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de uyuşturucudan 1 kişi tutuklandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

52957

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#