• Dolar
    32.576
  • Euro
    35.301
  • Ç.Altın
    4.054
  • Altın
    2.472
KIRIKKALE
29°
02:14

Akşam'a Kalan Süre

Eğitim emekçileri hakkında endişeler artıyor

Kırıkkale Eğitim Sen Şube Başkanı Ayşe Avcı, Türkiye'de eğitim emekçileri üzerindeki son yasal düzenlemeleri şiddetle eleştirdi.


Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesinin ardından gündeme gelen yeni "Öğretmenlik Mesleği ve Millî Eğitim Akademisi Kanunu Taslağı", öğretmenlerin ve sendikaların iradesi dışında hazırlandığı için büyük tepki çekiyor.

Avcı, taslakta öne çıkan eksiklikleri ve tehlikeleri vurgularken, özellikle öğretmenler arasında ayrım yaratılmasını ve eşit işe eşit ücret ilkesinin ihlal edilmesini eleştirdi. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin sağlanması ve kariyerlerinde ilerlemeleri için gereken şeffaflık ve adillikten uzak olunduğunu belirtti.

 YENİ KANUN ÖĞRETMENLERİ AYRIŞTIRIYOR

Kanun taslağının özel okul ve kurslarda çalışan öğretmenlerin temel ekonomik ve sosyal haklarını düzenlemediği, genel olarak öğretmenlerin toplumsal statülerini iyileştirmeye yönelik yetersiz olduğunu dile getirdi. Avcı, diğer meslek grupları için yapılan bütüncül ve kapsayıcı yaklaşımların öğretmenlik mesleği için de geçerli olması gerektiğini vurguladı.

Millî Eğitim Akademisi'nin kurulmasıyla ilgili belirsizlikler ve finansman eksiklikleri konusunda da endişelerini dile getiren Avcı, öğretmenlerin iş güvencesi ve mesleki özgürlüklerinin tehdit altında olduğunu belirtiyor. Kanun tasarısının öğretmenler arasında ayrışma yaratacağı ve mesleki dayanışmanın zayıflamasına yol açacağı uyarısında bulundu.

YENİ YASA TASLAĞI KABUL EDİLEMEZ

Son olarak, Avcı, Türkiye'nin uluslararası düzeyde kabul gören ILO-UNESCO Ortak Belgesi olan "Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye"ye uygun bir düzenleme yapılması gerektiğini savunarak, bu belgenin öğretmenlerin toplumsal statüsünü güçlendirdiğini ve haklarını koruduğunu vurguladı. Avcı, Türkiye'de öğretmenlik mesleğinin gereksinimlerini ve beklentilerini yeterince dikkate almayan bir yasa taslağının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Beyzbol Türkiye ligi Kırıkkale’de başladı

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi Başkanı Türkyılmaz yardım elini uzattı

İlginizi Çekebilir

Caminin kubbesinden düşen leylek tedaviye alındı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

17013

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#