• Dolar
    32.883
  • Euro
    35.182
  • Ç.Altın
    4.063
  • Altın
    2.450
KIRIKKALE
31°
02:33

Akşam'a Kalan Süre

Delice Belediyesi ve köylüler arasındaki anlaşma sağlandı

Delice Belediyesi'nin Büyükyağlı Köyü yakınlarında yaptığı sondaj faaliyeti resmi izinler olmadığı köylülerin tepkisine yol açtı. Belediye yetkilileri DSİ 5.Bölge Müdürlüğü ile görüşerek resmi izinleri aldı.


Köyün suyunun kendilerine yetmediğini belirten köylüler sondaj sebebiyle köyün susuz kalacağını dile getirdiler. Köylüler ayrıca Delice Belediyesi'nin izinsiz sondaj yaptığını iddia ederek Belediye Başkanı Yılmaz Uyan'a tepki gösterdiler.

SONDAJ İÇİN İZİN ALINDI

Tartışmaların odağındaki Delice Belediyesi sondaj için izin aldıklarını duyurdu. Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: DSİ 5.Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 2 adet su kuyusu ve sondajı ile alakalı resmi izinler alınmış olup, sondaj çalışmalarımıza tekrar başlanılmıştır. Ayrıca Milletvekilimiz Sayın Mustafa Kaplan ve Bölge müdürümüzün gayretleri ile Karpuz köyü yeraltı barajının projelendirilmesi yapılmış olup, 2024 /2025 yılı yatırım proğramına alınmıştır.
İlçemize hayırlı uğurlu olsun

İlginizi Çekebilir

Kullanılmayan araç lastiklerinin bulunduğu depo yandı

İlginizi Çekebilir

Vali Tekbıyıkoğlu, "En kıymetli varlığımız genç nüfusumuzdur."

İlginizi Çekebilir

Bayramın çilesi onlara kaldı!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

55299

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#